SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.18 15:39:40

Hollanda’da Silahlı Saldırı Düzenlendi

Bütün dünyanın kanını donduran Yeni Zelanda'daki müslümanlara yönelik cami saldırıları sonrasında Avrupa'nın kalbinde bugün korkunç bir saldırı meydana geldi. Hollanda'nın Utrecth kentinde sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. Yetkililer bölgede çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu.

Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken Başbakan Rutte hükümeti acil toplantıya çağırdı. Saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklanırken polis, "Saldırgan kaçtı, kapılarınızı kilitleyin" çağrısında bulundu. Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı.

Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı. Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı. Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, “Kapılarınızı kilitleyin” çağrısında bulundu.

Öte yandan Hollandalı yetkililer terör seviyesini en yüksek dereceye çıkardı. Güvenlik güçleri okullarda, camilerde, havalimanlarında, kamuya açık binalarda ve yoğun olan ulaşım noktalarında güvenliği üst seviyeye çıkardı.

Yazarlar