SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.06 13:36:20

Zonguldak Havalimanına Test Uçuşları Başlıyor

ZONGULDAK Platformu, Türk Hava Yolları’nın 8 Mart perşembe günü Zonguldak Havalimanı’ndan test uçuşlarına başlayacağını açıkladı.
 
Karadeniz Muhtarlar Federasyonu’nda yapılan açıklamada, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Çaycumalılar Derneği Başkank Savaş Çiloğlu, Zonguldak Kömürspor Başkank Süleyman Caner, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Bartınlar Derneği Başkanı Ahmet Ardış, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun katıldı. Zonguldak Platform Sözcüsü Osman Sav’ın yaptığı açıklamada, 142 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Zonguldak platformunun yıllardır Zonguldak Havaalanı’nın yurt içi seferlerinin açılması için mücadele ettiğini söyledi. Germania Hava Yolları’nın iflas etmesiyle Almanya’ya haftanın belirli günleri yapılan seferlerinde sona erdiğini hatırlatan Sav, şöyle dedi:
 
 
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelmesini fırsat bilerek kendisine ulaştık. Havaalanı konusu cumhurbaşkanına helikopterde açıldı. Cumhurbaşkanı helikopterde iken talimatını verdi. Cumhurbaşkanı’nın talimatı vermesiyle üzerimizden büyük bir yük kalktı. Bartın, Karabük, Zonguldak’ta ve İstanbul’da yaşayan bu yörenin insanları Antalya ve Trabzon bölgesinde yaşayan insanlarımız Avrupa’da yaşayan yaklaşık 600 bin insan bu müjdeyi bekliyordu. Cumhurbaşkanımıza verilen notta Avrupa’da yaşayan 30 bin insanın mağdur olduğu söylendi. Cumhurbaşkanımız bu rakamı duyunca hemen talimatını verdi. Zonguldakspor kulüp başkanı Süleyman Caner Türk Hava Yolları genel müdürü İlker Aycı ilede defalarca görüştü. Teknik bir cihaz bekliyorduk ve cihazımızda takıldı. 8 Mart Perşembe günü test uçuşları başlıyor. 15 Mart’ta da uçak seferlerinin başlayacağını umut ediyoruz.” dedi.
 
 

Yazarlar