SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.11 14:36:19

HAVA-SEN Yönetiminden TİS Açıklaması

Hava-Sen yönetimi, TİS görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Yazılı açıklamada Görüşmelerin kapalı kapılar ardında çalışanların gözlerinden uzak, yetkisiz kişilerle, yürütüldüğünü söyleyen Hava-Sen yönetiminin açıklaması şöyle:

Havacılık Çalışanları ve Basına Duyuru,

1 Eylül 2018 tarihinde TİS görüşmelerine işvereni çağırma yetkileri olmasına rağmen ancak Ocak 2019 da görüşmelere başlayan Yetkili Sendika aradan geçen 60 gün ( toplamda 180 gün ) sonunda hiç bir konuda anlaşma sağlanamadığını ve arabulucu sürecinin başladığını ilan etmiştir. Daha önceki duyurularımızda belirttiğimiz gibi çalışanın emeği üzerine oyunlar oynanmaya devam ediliyor. Taşınma, büyüme ve seçimler öncesinde imzalanamayan bir TİS’ in 26 bin personel, aileleri ile birlikte 100 bin kişi üzerindeki etkilerini biz görüyoruz. Acaba İşveren ve Yetkili Sendika görevlileri göremiyor mu ? Görüşmeler kapalı kapılar ardında çalışanların gözlerinden uzak, yetkisiz kişilerle, aynı gizli protokollarda olduğu gibi yapılmaya çalışıldı. TİS hazırlığında görüşlerimiz ve yardımcı olma isteğimiz dikkate alınmadı. İlk günden beri sorunları biliyoruz, diyalog yoluyla çözüm buluruz dedik.

Biz işin mutfağından geliyoruz, yapılan yönetimsel hataları düzeltiriz, ikna yoluyla Şirketimizin ve dolayısı ile çalışanların kazanmasını sağlarız dedik, dinlemediler. Sonuç ortada. Hava Sen üyelerinin haklarını vermeyerek, bir kaç milyon dolar kazanacağını düşünen Şirket yetkilileri, geçen yıl kazanılan 750 milyon dolar karda bu arkadaşlarımızın emeği olduğunu bilmiyor mu ? Sendikamızın üyelerini başka sendikaya geçmeye zorlamak Anayasa , 4857 sayılı İş Kanunu ve 6356 sayılı Sendikalar Kanununu alenen çiğnemek değilmidir ? Üyelerimizin özgür iradelerini nereye kadar yok sayacaksınız? Havacılık çalışanları bu yaşanan sorumsuzluk sürecini her zaman hatırlayacaktır. Malum sendika-İşveren ikilisini bir kez daha, çalışanları, bu ülkenin insanlarını, bu ülkenin kazanımlarını, insanların alınterini, size emanet edilen kurumları, hakkı, hukuku, evde aş bekleyenleri umursamadığını tüm vatandaşlarımız görüyor. Masadan anlaşmadan kalktığınız işyeri, başında bu milletin isminin bulunduğu bir kurumdur. Gizli gizli hangi toplantılarda ne oldu da anlaşamadığınızı hem çalışanların, hem de size bu şirketi emanet eden, şirketin gerçek sahibi milletimizin her ferdinin bilme hakkı vardır. İşvereni ve Yetkili Sendika Yöneticilerini tekrar, açık, dürüst olmaya ve emeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Hangi ünitede ne görevi yaparsa yapsın tüm çalışanlar için yardımcı olmaya ve taşın altına elimizi değil boynumuzu koymaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan sizlere duyurmak istedik. Sağlık , mutluluk ve emniyet dolu mesailer dileriz.

Saygılarımızla.

HAVA-SEN YÖNETİMİ

Yazarlar