SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.11 16:01:30

132 Yolcu Hayatını Kaybetmişti, Çin Uçağı Düştü mü Düşürüldü mü?

China Eastern Havayolları'na ait yolcu uçağının düşüşünün üzerinden üç hafta geçmesine rağmen, müfettişler henüz kazanın sebebini bulabilmiş değiller. İşte kafa karıştıran tüm detaylar... China Eastern Havayolları’nın 5735 sefer sayılı uçuşu, güney Çin’in tepeleri üzerinde 29.100 fit (yaklaşık 9 bin metre) yükseklikte seyrediyordu.

Öğleden sonra saatleriydi, hava açıktı ve Guangcou'ya yumuşak bir iniş yapmak için her şey hazır görünüyordu. Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'den Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'ya giden uçak, 123 yolcu ve 9 mürettebat taşıyordu. Boeing 737-800 NG tipi uçak sadece yedi yaşındaydı.

Çin'in en deneyimli havacılarından biri de kokpitteki üç pilot arasındaydı. Ama ne olduysa oldu, uçak 21 Mart günü saat 14.20’de yere çakıldı.

PİLOTLAR 'MAYDAY' MESAJI GÖNDERMEDİ

New York Times’da yer alan habere göre, hava Trafik kontrol görevlileri uçağın havadayken hiçbir mesaja cevap vermemesi üzerine defalarca aramalar yaptı ancak hiç cevap alamadı. Üstelik pilotlar 'mayday' mesajı da (acil durum prosedür kelimesi) göndermemişti.

Yazarlar