SON DAKİKA
Celal Ucan

Test Etme Firsati Bulduk

ABD ve İngiltere’nin cep telefonundan büyük elektronik cihazlara yönelik başlattığı uygulama nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda büyük sıkıntılara neden olmuş yolcular adeta çılgına dönmüştü. Yolcular İstanbul çıkışlı uçuşlarında ne yapacaklarını bilemezken çözüm arayan şirketler bu cihazları taşımada kendilerine göre çözümler ürettiler. Gözlemlediğim kadarıyla sizlere bu bulunan çareleri aktarmaya çalışacağım.

ABD ve İngiltere'ye uçuşlar düzenleyen Türk Hava Yolları yolcuları yetkililere cihazlarını teslim ediyor yetkililerde elektronik eşyaları valize koyarak taşımayı gerçekleştiriyorlar. Tabi ki aksaklıklar oluyor ve haber siteleri ve gazetelere de yansıyan bir haberde öğrendik ki taşıma sırasında bir yolcunun laptop'u kırılmış ve gittiği yerde mağdur olduğu bilgisini okumuştuk. Tabi ki Türk Hava Yolları personeli elinden geleni yapıyor ve bu cihazlar zarar görmesin diye ter akıtıyorlar. Dediğim gibi aksaklıklar olacak geçiş dönemi diyelim.

Yine araştırmalarım sonucunda sadace İngiltere'ye sefer düzünleyen Atlasglobal Havayolları da ise durum biraz daha ciddiye alınmış gibi bir izlenim edindim. Akıllık yapmış bir çalışma gözüme çarptı. İngiliz firmasından güvenilir ve hasar seviyesini daha az bir seviyeye çekecek bir çanta temin etmişler. Çantayı yakından görme fırsatım oldu cihazların bir birine teması engellenmiş ve hasar alma şansını ortadan kaldırmışlar. Bunun için daha ciddiye alınmış tespitinde rahatlıkla bulunuyorum. Çünkü yolcu bu elektronik cihazları havayolu şirketine teslim ettikten sonra sorumluluk tamamen bu şirketlerde oluyor. Şirketlerde hem hasar vermemek hemde yolcu memnuniyetini ön planda tutmak zorunda kaldıklarından bu pratik çareleri buluyorlar.

ABD ve İngiltere'nin aldığı bu kararı şiddetle kınamakla birlikte iki büyük uçak firmasının bu konudaki çalışmalarını da test etmiş olduk. Bana sorarsanız bu testten açık ara Atlas Global şirketi başarıyla çıkmıştır ve bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ayrıca Ayrıca şu İngiliz marka çanta bulma taktiğini de kim bulduysa ve uygulamaya koyduysa çok akıllıca Atlas Global Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve ekibini kutluyorum.

Yazarlar