SON DAKİKA
Yusuf Acıbiber

Stratejik Savunma

Soguk savaş boks maçı gibidir.Ringe çıktıktan sonra kazansanız bile hasar alma,zarar görme riski fazladır. Bu nedenle ikinci dünya savaşı sonrası ülkeler korkunç bir soguk savaşla karşı karşıya. Ülkemiz Jeopolitik konumu ve Stratejik durumu nedeni ile soguk savaşın stresini en üst düzeyde hissediyor.Kış aylarında yogunlaşan grip mikrobunu bile acaba güçsüzlüğümüzden menfaatlenen ülkeler mi yayıyor diye düşünür olduk. geliyoruz.Soğuk savaşın en önemli argümanı ise Terör. Bu nedenle Terörden en fazla nasibini alan,muzdarip olan ülkelerin başında geliyoruz.
 
Peki biz ne yapmalıyız veya ne yapıyoruz. Dünyada havalimanları her zaman kritik önemde tesisler olarak görülür.Güvenlik tedbirleri de buna göre alınır.Ülkemizin Turizm potansiyeli
 
Havalimanlarını dahada kritik hale getiriyor.Çok yakın bir zamanda dünyaya açılan en büyük kapımız AHL de onlarca insanımızı kaybettiğimiz bir terör eylemi yaşadık.Aynı zamanda güvenli ülke algımız zedelendi.Turizm potansiyeline verdiği zarar ise düşen yolcu sayılarına bakınca açıkca görülüyor.
 
Peki biz böyle bir olaylabir daha karşılaşmamak için ne yaptık.Yaptıklarımız yeterli mi.11 Eylül sonrası ABD komple havalimanı güvenlik sistemini gözden geçirdi.Yapıyı sorguladı.TSA yı kurdu.
 
Yetki ile sorumluluk kardeştir.Bu olayda sorumluluk sahipleri sorgulanmalıdır.En azından böyle bir terör eylemi olabileceği neden görülmemiştir.Sorum şu,
 
EADUK ne iş yapar ? 

Yazarlar