SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.08 13:54:28

14 Ton Ağırlığındaki Uçağı Dişleriyle 6 Metre Çekti

Mısırlı Mahmud Abdül Hamid Nur el-Din dün, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için gerçekleştirdiği ön denemede yaklaşık 14 ton ağırlığındaki bir yolcu uçağını dişleriyle 6 metre boyunca çekmeyi başardı.

Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Eşref Subhi, bu deneyimi "Kahire Uluslararası Havalimanı'nda türünün ilk örneği olan bir macera" olarak nitelendirdi. Mısır'ın olağanüstü yeteneklere sahip insanları teşvik etme konusunda istekli olduğunu vurguladı. Diğer yandan Muhammed Abdül Hamid Nur el-Din de yaptığı açıklamada ‘başarı yolunda ilerlemeye devam ettiğini ve gelecekte daha fazla rekor kırmaya kararlı olduğunu’ söyledi.

Mısırlı sporcular son dönemde birçok alanda dünya rekoru kırmak için harekete geçtiler. Eşref Mahrus adlı bir güreşçi geçen mart ayının başında yaklaşık 180 ton ağırlığındaki bir metroyu çekmeyi başarmıştı. Mahrus, bu yılın başında da daha önce bir Hint adına kayıtlı rekoru kırarak 16 tonluk bir kamyonu çekmiş ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmıştı.

Mısırlı dalgıç Saddam Al-Kilani de Kasım 2020’de dünyanın en uzun dalış rekorunu kırmak için Güney Sina’da 150 saat su altında kalmıştı.

Yazarlar