SON DAKİKA
Tarih : 2021.07.14 13:22:56

15 Temmuz Şehitlerinin O Gün Giydiği Kıyafetler Sergilendi

15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişiminde sokağa çıkarak darbecilere direnen ve şehit olan vatandaşların o gün üstlerinde bulunan kıyafetleri İstanbul Havalimanı'nda sergilendi. Sergide Fenerbahçe formasından motosiklet kaskına kadar 10 şehidin kıyafeti ve çeşitli materyaller de yer aldı. Hain darbe girişiminde sokağa çıkarak darbecilere dur diyen ve şehit olan Erol Olçok ve Abdullah Tayyip'in aralarında bulunduğu 10 şehidin o gün giydiği kıyafetlerinin yer aldığı sergi İstanbul Havalimanı'nda açıldı.

Sergi açılışına İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, İstanbul Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, 15 Temmuz Derneği Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Turunç, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Hüseyin Ağca ve diğer yetkililer katıldı. İGA ve 15 Temmuz Derneği Vakfı’nın ortak girişimleri sonucu oluşturulan sergiyi yolcular 20 Temmuz tarihine kadar ziyaret edebilecek. Ayrıca, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi de Türk bayrağının renkleriyle aydınlatılacak.

 

'O GECE CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE O RUH YENİDEN CANLANDI'

Törende bir konuşma yapan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz Geçmişinde benzerinin ihanet anlamında yaşamadığı büyük bir badire olarak yaşadığı büyük bir olaylardan bir tanesi. Anadolu toprakları zor bir coğrafya, bu coğrafyada yaşamak için ya güçlü olacaksınız yaşamaya devam edeceksiniz ya da yok olup gideceksiniz. Anadolu'nun tarihine bakarsınız çok sayıda millet çok sayıda devlet gelmiş bir süre devam etmiş sonra yok olup gitmiş. bizlerde bin küsür yıldır bu topraklardayız.

Ama mücadele ruhunu canlı tutabildiğimiz için bir arada olmayı başarabildiğimiz için, kırılma anlarında lider çıkarabilmeyi başarabildiğimiz için bu güne kadar geldi. O hain darbe girişiminin yaşandığı gecede de bu millet Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu liderlik başta olmak üzere kahramanlığı ve ruhu yeniden canlandırdı. O birlik beraberlik ruhuyla tankların altına yatmaktan tutun da o kahramanlıklar sayesinde bu ülkede bu topraklarda yaşabiliyoruz" dedi.

 

'DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTUK'

Havalimanı inşaatının devam ettiği darbe girişiminde sadece iki gün çalışmaları durdurarak demokrasi nöbetine katıldıklarını hatırlatan İstanbul Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, "2016 yılında ülkemiz cumhuriyet tarihindeki en karanlık gecelerden birini yaşadı. hain darbe girişimi çok büyük bir ihanet. biz tarihimizde hiçbir zaman böyle bir şeyi yaşamadık. yaşadıklarımız halen hafızalarımızda çok taze. 2015 yılında inşaatı başlayan havalimanımızın 15 Temmuz ve 16 Temmuz haricinde çalışmaları hiçbir zaman durmadı. çalışanlarımı bu hainliğin yapıldığı günlerde darbe girişimini engellemek ve demokrasi nöbetine destek vermek için sokaklardaydı" diye konuştu.

 

Serginin açılış töreninde bir konuşma yapan 15 Temmuz Derneği Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise şunları söyledi: "O gün devletinin ve milletinin yanında, bu ülkenin geçmiş tarihini iyi bilen geleceğe yönelik çok güzel duyguları olan, millet olmanın ne anlama geldiğini bilen ve devlet çökerse birileri işgal ederse ve içimizdeki hainler devletin başına gelirse ne büyük sıkıntıları çekeceğini bilen insanlarız. Bu duruşu hep beraber ortala koyduk. Kimse darbecilere alkış tutmadı. Bu ülke bize emanet olarak bırakıldı. Bu topraklar emanet olarak bırakıldı. Bu emaneti bırakan insanlarda bir bedel ödeyerek bu emaneti bıraktı. Bizden sonraki kuşaklara bu emaneti daha güçlendirerek bırakmak istiyoruz.

Bu tarihi sorumluluk. Bunun bilincinde olan Cumhurbaşkanımız ve milletimiz tankların topların tüfeklerin uçakların karşısına gönlünde vatan sevgisiyle çıktılar. O gün hainlere karşı dikilenler vardı ki elinde bir Türk bayrağıyla tankın önüne yattı. Elinize bir diken batsa rahatsız olursunuz ama ölümü göze alarak o tankın altına yatıran bir aşk olmalı ki canınızdan vazgeçebilesiniz. İşte o gün canından vazgeçen 251 şehit 3 bine yakın gazimizin duaları ile farklı destekleriyle o şanlı direnişe beraber olan insanlar bu hain darbecileri derdest ettik. "

Yazarlar