SON DAKİKA
Tarih : 2023.03.10 11:30:10

16. Brüksel Havalimanı Havacılık Ödülleri’nin Kazananları Belli Oldu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Brüksel Havalimanı, iyi performans gösteren havayollarını ve iş ortaklarını ödüllendirmek için 2007'den beri Havacılık Ödüllerini düzenliyor ve bu yıl ödüller 11 farklı kategoride sahiplerini buldu.

Performans ve Dakiklik Ödülleri

Performans ve Dakiklik Ödülleri, dakiklik ve performansta üstün performans gösteren yolcu ve kargo havayollarına veriliyor. Dakiklik, en iyi zamanında performanstır, yani planlanan saatten 15 dakika içinde varış veya ayrılış ile. Kargo performansı, haftalık uçuş sayısı, varış noktası sayısı, uçulan toplam kargo miktarı, uçuş başına kargo ve kargo tonajındaki büyüme kullanılarak hesaplanır.

Kargo Havayolu Performans Ödülü: Etiyopya Havayolları

Geçen yıl Brucargo'nun gelişimine en çok katkı sağlayan havayolu Etiyopya Havayolları oldu. Havayolu şu anda Brüksel ve Addis Ababa arasında haftalık 7 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor ve 2022'de %8'lik güçlü bir trafik artışı sağladı. Diğer adaylar Air Belgium, Qatar Airways, Sichuan Airlines ve Singapore Airlines oldu.

Kısa Mesafe Havayolu Dakiklik Ödülü: Air Europa

Dakiklik Ödülleri, zamanında en iyi performansı gösteren havayolları içindir. 2022'de Air Europa en dakik hava yolu şirketi oldu. Madrid'e günde iki uçuş gerçekleştiriyorlar ve daha önce 2013'te bu kategoriyi kazandılar. Air Europa, bu kategoride aday gösterilen diğer havayollarından biraz daha iyi performans gösterdi: Finnair, airBaltic, KLM ve ITA Airways.

Uzun Mesafe Havayolu Dakiklik Ödülü: Qatar Airways

Bu yıl, uzun mesafeli havayolu için Dakiklik Ödülü Qatar Airways'e gitti. Her gün Doha'ya uçuyorlar ve 2016'da da bu ödülü kazandılar. Bu kategorideki diğer adaylar Air Belgium, Emirates, United Airlines ve Etiyopya Havayolları oldu.

Kargo Ödülleri

Yenilik, büyüme ve ortaklık için Brüksel Havalimanı'nda kargo paydaşlarına ve ortaklarına özel iki ödül var.

Brucargo Ödülü: Aviapartner Kargo Brucargo

Ödülü, dikkatleri Brucargo'daki ortaklarımıza çekmek için 2012 yılında tanıtıldı. Bu yıl bu ödül, Brucargo topluluğuna güçlü katkıları ve Air Cargo Belçika için önemli çabaları nedeniyle Aviapartner Cargo'ya verildi. Bu kategorideki diğer adaylar ise Air Cargo Belgium, ACIC Operator, dnata ve Hongyuan Group oldu.

Lojistik Sağlayıcı Ödülü: Expeditors

Expeditors, ilaç taşımacılığında çıtayı sürekli yükseltiyor, uzmanlıklarıyla ilaç endüstrisi için mantıklı bir seçim ve Airside İlaç Taşıyıcılarının en büyük kullanıcısı onlar. Expeditors ile birlikte bu kategorideki diğer adaylar Herfurth Logistics, Kuehne & Nagel, Hongyuan Group ve Ziegler oldu.

Çevre ve Güvenlik Ödülleri

Çevre ve Güvenlik Ödülleri, çevreye ve güvenlik standartlarının ve farkındalığının sürekli olarak iyileştirilmesine özel bir katkı yapan havayollarına veya ortaklarına verilir.

Çevre Ödülü: Safran Aircraft Engine Services Belçika

Çevre Ödülü Safran Aircraft Engine Services Belçika'ya gitti. Bu şirket, Brüksel Havalimanı'nda yeni bir binaya yatırım yapıyor ve kendisini buraya sürdürülebilir bir şekilde yerleştirecek. Yeni bina, ısı pompaları aracılığıyla fosilsiz ısıtma, güneş panelleri, eksiksiz yalıtım ve dolayısıyla çok düşük bir EPC değeri, yağmur suyu tamponlama ve sızma ve yeşil çatılar gibi birçok sürdürülebilir teknikle donatılacak. Bu şirket, metallerin yüzey işlemi, ısı geri kazanımı ve şirket filosunun elektrifikasyonundan oluşan sıfır atık sistemiyle her gün çevresel etkisini azaltıyor.

Güvenlik Ödülü: Brüksel Havayolları Bakımı

Brüksel Havayolları Bakım, işbirlikçi ve etkili güvenlik denetimi, ultra modern ve dijitalleştirilmiş destek sistemleri nedeniyle Güvenlik Ödülü'nü aldı.

Ağ Geliştirme Ödülleri

Ağ Geliştirme Ödülleri, yeni rotalara başlayan veya yolcu veya kargo hacimlerinde önemli büyüme sağlayan havayollarına verilir.

Kargo Havayolu Ödülü: Air Belgium Kargo

Havayolu 2022 ödülü, Hongyuan Group ile başarılı ortaklığı sayesinde Brüksel Havalimanı'ndaki büyümeyi güçlendiren ultra modern B747-8 ve A330 uçaklarıyla tam kargo faaliyetlerine başladığı için Air Belgium'a verildi. Diğer adaylar ise Etiyopya Havayolları, Sichuan Havayolları, Singapur Havayolları ve Katar Havayolları oldu.

Kısa Mesafeli Havayolu Ağı Geliştirme Ödülü: Transavia

Merkezini geçen yıl Brüksel'de kuran ve Benelüks'teki varlığını genişleten Transavia, bu yılki Kısa Mesafe Ödülü'nü aldı. Diğer adaylar ise Corendon, FlyOne, PLAY ve SunExpress oldu.

Uzun Menzilli Havayolu Ağı Geliştirme Ödülü: United Airlines

United Airlines, trafiklerinin tamamen iyileşmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üç şehirli ağlarının muazzam büyümesi sayesinde bu ödülü evine götürebilir; Brüksel Havalimanı'ndaki Belçika dışındaki en büyük uzun mesafeli havayolu şirketidir. Bu kategorideki diğer adaylar ise Air Belçika, Etiyopya Havayolları, Brüksel Havayolları ve Air Canada oldu.

Yazarlar