SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.23 18:04:16

2 Milyon Liralık Kokaini Maradona Tablolarına Gizledi

Uyuşturucu kaça Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanında gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 2 Milyon Lira olan, 2 kilogram 650 gram kokaini yakaladı. 72 yaşında yabancı uyruklu bir kişi, kendisini geçtiğimiz günlerde hayata veda eden ünlü futbolcu Diago Armando Maradona’nın hayranı gibi göstererek yanında getirdiği 12 Maradona tablosuna gizlediği Kokaini yurda sokmak isterken yakalandı.

“Uyuşturucuyu Maradona tablolarına gizlediler ”

İstanbul Havalimanı açıldığından beri birçok başarılı operasyona imza atan Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılarına geçit vermiyor. Yurda uyuşturucu sokmak için her yolu deneyen uyuşturucu kaçakçıları, bu kezde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden futbol efsanesi Maradona’yı kullandı. Kendisine Maradona hayranı imajı veren 72 yaşında ki uyuşturucu kuryesi, Maradona tablolarının arkasına gizlediği piyasa değeri 2 Milyon Lira olan 2 kilogram 650 gram kokain’i yurda sokmak isterken Gümrük Muafaza ekiplerine takıldı.

“ Gümrük muhafaza ekiplerinden kaçamadı”

İstanbul Havalimanı’nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takibe alınan 72 yaşında ki uyuşturucu kuryesi gümrüklü alanından çıkmadan durduruldu. Beraberinde getirdiği bagajları tomografik x-ray tarama cihazı ile tarandı. Tarama neticesinde dedektör köpeklerle de kontrol edilen valizlerin içerisindeki Maradona tablolarının yalnızca ünlü futbolcuya duyulan hayranlık nedeniyle taşınmadığı kısa sürede anlaşıldı. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilen daha sonra dedektör köpeklerin de tepki verdiği tabloların arkaları açıldığında, bu bölümlere özel plakalar halinde uyuşturucu yerleştirildiği anlaşıldı.

Uyuşturucu kuryesinin valizlerinde yapılan aramada 12 adet Maradona tablosunun arkasına gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan 2 kilogram 650 gram kokain ele geçirildi. Aramanın ardından uyuşturucu kuryesi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yazarlar