SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.04 18:04:14

911’e Gelen Ses Kayıtları Ortaya Çıktı

Los Angeles İtfaiye Merkez, Kobe Bryant ve kızı Gigi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası sırasında 911 acil servisine gelen ses kayıtlarını paylaştı. Kobe ve Gigi dahil 9 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında 'garip' bir durum olduğunu gören kişilerin 911'i aradığı belirtildi.

Paylaşılan kayıtta görgü tanığı, ''Uçak sesi duyduk ancak kendisini göremedik. Sanırım bulutların içindeydi. Ardından büyük bir patlama sesi duyduk, sonrası sessizlik. Görebildiğimiz tek şey dumanlar...'' sözlerini kullandı. Bir başka görgü tanığı ise acı bir şekilde ''Helikopter, dağa çarptı' bilgisini verdi.

Kaza yerine yakın olduğunu paylaşan bir adam ise ''Kazanın sesini duyduk ama şimdi sadece alev ve dumanları görebiliyoruz'' dedi.

911'e gelen ve paylaşılan diğer ses kayıtları ise şu şekilde;

''Yürüyüşe çıkmıştım, bir anda helikopter seslerini duydum. Sis içinde olduğu için helikopteri göremedim. Sonra 'Boom' diye bir ses çıktı.''

''Helikopterin üzerimden geçtiğini duydum. Tam kafamın üzerindeydi. Yukarı baktım ama göremedim çünkü çok sis vardı. Sonra büyük bir ses çıktı ve artık helikopterin sesi gelmiyordu.''

''Helikopter bir dağa çarptı. Tam gözümün önünde... Şu an oraya bakıyorum ve sadece yangın görüyorum.''

Öte yandan Kobe Bryant'ın ölümünün ardından bir hafta geçmesine rağmen cenaze töreninin hala yapılmaması olay oldu. Trajik kazanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Kobe Bryant ve Gigi için cenaze töreninin neden hala yapılmadığı merak konusuydu.

ABD basınında yer alan haberlere göre Kobe Bryant için yapılması planlanan cenaze töreni için bir toplantı gerçekleştirildi. Cenaze töreninin yüksek ihtimalle Los Angeles Memorial Coliseum'da düzenleneceği belirtildi.

Coliseum’un yaklaşık 80 bin kişilik kapasiteli ve çevresinde çok sayıda yeşil alanların olmasından dolayı bu fikre sıcak bakıldığı kaydedildi. ABD basını Los Angeles Memorial Coliseum'da 80 bin kişinin katılacağı bir cenaze töreninin düzenleneceğini söylese de henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Yazarlar