SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.29 14:12:23

ABD Merkezli Bark Air İlk Hayvanlı Uçuşunu Başlattı

ABD merkezli Bark Air, geçtiğimiz hafta ilk yolculu uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi Türkiye günlerdir sokak köpekleri ve hayvan hakları konusunda derin bir polemiğin içinde: AKP’nin sokak köpekleri için hazırladığı tasarıda yer alan ‘barınaklara toplanan hayvanlar 30 gün içinde sahiplenilmezse uyutulacak’ ibaresi tartışmalara neden oldu.

Özellikle aktivistler, bunun bir katliam olacağını belirtirken ‘uyutma’ kavramının ‘ötanazi’ olarak değiştirildiği iddia edildi. Ancak bu değişimin yalnızca uyutmanın öldürme anlamına geldiğini anlamayan kişiler ve yasayı daha meşru gösterme çabası olduğunu ileri sürenler oldu. Tasarı hala tartışılmaya devam ederken bu zemin için ironik sayılabilecek bir haber geldi.

ABD merkezli bir evcil hayvan ürünleri şirketi, yalnızca köpeklerin seyahat edebileceği Bark Air adlı bir projeyi hayata geçirdi. Şirketin CEO’su Matt Meeker, bu uçak fikrinin doğuşunu bir deneyle anlattı. Köpeklerin belirli ağırlık ve sayısına göre sıkı limitlerle kabinde sahibi ile birlikte seyahat etmesine izin veriliyor, onun dışında kalanlar kafes içinde olmak şartıyla uçakların kargo bölümüne, valizler gibi yükleniyor ve aynı şekilde indiriliyor.

Bu seyahatin neye benzediğini göstermek isteyen Meeker, büyük bir kafes içinde aynı şekilde Florida’dan New York’a 3,5 saat süren bir uçuş gerçekleştirdi. Elbette bu, işkence gibiydi. Bu deneyimle de düşüncesini pekiştiren Meeker, projeyi hayata geçirdi ve Bark Air ilk uçuşunu geçtiğimiz hafta tamamladı. Bilet fiyatları biraz tuzlu, örneğin New York'tan Los Angeles'a tek yön uçuş 6 bin dolar, New York'tan Londra'ya uçuş ise 8 bin dolar.

Yazarlar