SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.19 13:16:44

ABD Ulaşımda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), bir federal yargıcın başvurusu doğrultusunda ulaşım ortamlarında maske zorunluluğunu kaldıran bir karar aldı ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) Florida’dan bir federal yargıcın başvurusunu değerlendirerek ulaşım ortamlarında maske takılması zorunluluğunu kaldırdı.

Florida’dan Yargıç Kathryn Kimball Mizelle, yaptığı başvuruda ABD’de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yasal yetkisini aştığını ileri sürdü. ABD’de federal yetkililer, geçen hafta havayollarının ticari uçuşları, otobüsler, feribotlar ve metrolar da dahil olmak üzere ulaşım ortamlarında maske zorunluluğunu 3 Mayıs'a kadar uzatmıştı.

Maske zorunluluğu ABD’de kuraldışı yolcu olaylarında en etken faktör haline gelmişti, uçuş ekipleri ve yolcular arasında maske takma zorunluluğu nedeniyle sık sık sert tartışmalar yaşanıyor, şiddet kullanımına kadar giden olaylar meydana geliyordu. Öte yandan ABD’de United Airlines gibi bazı havayolu şirketleri, yerel kısıtlamalara göre kısmi olarak iç ve dış hatlarda çeşitli rotalarda maske zorunluluğunu kaldırdıklarını duyurmuştu.

Yazarlar