SON DAKİKA
Tarih : 2022.05.18 13:15:54

ABD’li Yetkililer: Çin Uçağı Kasıtlı Düşürülmüş Olabilir

Çin'de mart ayında 132 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasına ilişkin incelemelerde bulunan ABD'li yetkililer, uçağın kasıtlı düşürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Çin’in Guangxi bölgesinde mart ayında 132 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasına ilişkin inceleme devam ediyor. Amerikan basının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberlere göre, uçak “kokpitin içindeki biri" tarafından kasıtlı olarak düşürüldü.

İlk incelemelerle ilgili bilgi sahibi bir kişi, Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada, dağa çarpan uçağın kara kutusunun ve veri kayıtlarının incelenmekte olduğunu söyleyerek, “Uçak, kokpitteki birinin istediği şeyi yaptı” şeklinde konuştu. Kaynak, soruşturmayı yöneten Çinli yetkililerin şimdiye kadar uçakta herhangi bir teknik aksaklık tespit edemediğini söyledi. ABD'li yetkililere atıfta bulunan ABC News de, kazanın “kasıtlı” bir eylemden kaynaklandığına inanıldığını belirtti.

UÇAK, DİK BİR ŞEKİLDE BURUN ÜSTÜ DAĞA ÇAKILMIŞTI

Kunming’den Guangzhou’ya giden ve içinde 123 yolcu ile dokuz mürettebat bulunan China Eastern Airlines uçağı, 21 Mart'ta Guangxi bölgesindeki dağlarda düşmüş ve uçaktan kurtulan olmamıştı. Uçağın dik bir şekilde burun üstü düştüğü görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. Soruşturma Çin tarafından yönetilse de, uçağın Amerikan yapımı Boeing 737-800 tipi uçak olması nedeniyle, Amerikalılar yetkililer de incelemelere dahil oluyor.

Yazarlar