SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.09 12:39:11

ABD’nin Seyahat Yasağını Kaldırmasıyla İngiltere’den Aynı Anda İki Uçak Kalktı

ABD, koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık iki yıldır uyguladığı seyahat yasağını aşı yaptırmış olmak şartıyla kaldırdığı bildirildi. Bu haber üzerine hava trafiğinde beklenen artış başlarken İngiltere'den aynı anda kalkan iki uçağın sırrı da ortaya çıktı.

ABD'nin, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 20 aydır uyguladığı seyahat yasağını aşı yaptırmış olmak şartıyla kaldırdığı bildirildi. ABD, bugünden itibaren havalimanları ve kara yolu sınırlarında aşılarını tamamlamış yolcuları kabul etmeye başlayarak eski Başkan Donald Trump yönetimine kadar uzanan Kovid-19 kısıtlamalarına son verdi. Yeni uygulamaya göre, ABD'ye girmek isteyen yolcuların aşı olduklarını kanıtlamaları ve negatif test sonucu almaları gerekiyor.

Meksika ve Kanada'dan kara yoluyla gelen ziyaretçilerden Kovid-19 testi istenmeyecek. Yasağın kalkmasıyla Avrupa ve diğer bölgelerden uçuşların artması bekleniyor. Seyahat verileri ve analiz şirketi Cirium'a göre, ABD ve İngiltere arasındaki uçuşlar geçen aya göre yüzde 21 arttı. Yeni düzenlemenin salgından önce kara yoluyla giriş çıkışların yoğun olduğu Kanada ve Meksika sınırlarında büyük hareketliliğe neden olacağı ifade edildi.

Yazarlar