SON DAKİKA
Tarih : 2022.08.20 01:57:51

ABD’nin Tüm Dünyadan Sakladığı Uçak Görücüye Çıkıyor

ABD'nin önde gelen uçak üreticilerinden Northrop Grumman'ın ABD Ordusu için üreteceği B-21 bombardıman uçağı bu yıl içerisinde halka gösterilecek. Northrop Grumman'ın web sitesinde bile görsellerini paylaşmadığı B-21 bombardıman uçağı büyük merak uyandırıyor.

Cumhuriyetçi Senatör Mike Rounds ABD Hava Kuvvetleri'nin B-21 Raider gizli bombardıman uçağının bu yıl içinde halka açılacağını açıkladı. Gizli projeye resmi olarak erişimi olan tek yetkili Rounds, Palmdale'deki Northrop Grumman uçak montaj hattını ziyaret sonrası yaptığı açıklamada,: Ziyaretimde aldığım bilgilerin çoğu gizli olsa da, B-21'in zamanında ve bütçeye uygun olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Halk, B-21'yi bu yıl içinde görebilecek.

B-21 RAİDER'IN ÖZELLİKLERİ

ABD Hava Kuvvetleri ve üretici Northrop Grumman'a göre B-21 Raider'ın en büyük özelliği hem konvansiyonel hem de nükleer silah taşıma kapasitesine sahip, çift yetenekli bir delici vuruşlu hayalet bombardıman uçağı olması. Hava Kuvvetleri, B-21 Raider'ın B-1 Lancer ve B-2 Spirit'in yerini almasını ve B-52 Stratofortress ile birlikte gelecekteki bombardıman filosunun belkemiğini oluşturmasını planlıyor. Yeni gizli bombardıman uçağı, mevcut ABD bombardıman filosunun elde edemediği düşman hava savunmalarının yük kapasitesini, operasyonel menzilini ve nüfuz edilebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.

Hava Kuvvetleri B-21 Raider bombardıman uçağının, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR), elektronik saldırı ve iletişim dahil olmak üzere geleneksel Uzun Menzilli Saldırı için tek başına kullanılabilecek. B-21 Raider ayrıca hem insanlı hem de insansız görevleri yerine getirebilecek şekilde tasarlandı. Konvansiyonel tarafta B-21 Raider, geniş bir mesafede doğrudan saldırı mühimmat karışımını taşıyabilecek ve konuşlandırabilecek.

Yazarlar