SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.04 11:41:51

ABD ve İngiltere’den Heyetler, Atatürk Havalimanı’ndaki Elektronik Cihaz Denetimi İçin İstanbul’a Geldi

GEÇTİĞİMİZ Mart ayından bu yana ABD ve İngiltere uçuşlarında elektronik cihazların uçak kabinine alınmasına yasak getirilmişti. Yasaklama sonrası Atatürk Havalimanı’na alınan iki adet tomografi cihazının soruna çözüm olması için denetleme amaçlı olarak beklenen ABD'nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi heyeti (TSA) ve İngiltere heyetleri İstanbul’a gelmeye başladı.
 
İlk olarak dünden itibaren İngiliz Güvenlik İdaresinden 3, ABD'den 1 yetkili  Atatürk Havalimanı’nda incelemelere başladı. ABD’nin TSA  ekiplerinden 2-3 kişinin daha  bugün akşam saatlerinde veya yarın sabah İstanbul’da olacağı ve Atatürk Havalimanı’nda özellikle tomografi cihazlarının bulunduğu köprülerde inceleme yapacağı bildirildi.
 
ABD'nin  TSA ekipleri, Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye yapılacak uçuşlarda uygulanan güvenlik uygulamaları çerçevesinde tomografi cihazlarının devreye girmesi üzerine yerinde incelemek ve bir karara varmak için yarın dış hatlar terminalinde çalışmalara başlayacak.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün saat 09.00’da Türk yetkililerle buluşan İngiliz Güvenlik yetkilileri, önce bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda yapılan işlemleri gözlemledi. İngiliz yetkililer daha sonra pasaport kontrolü sonrası yapılan güvenlik önlemlerini ve son olarak da  227 ve 228 numaralı köprülerdeki tomografi cihazlarının bulunduğu bölgelerde inceleme yapacak.
 
Bu bölgede 3 gündür test çalışmaları süren tomografi cihazları konusunda rapor verecek olan Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) yetkililerinin verecekleri rapor doğrultusunda Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye yapılacak uçuşlarda laptop kısıtlamasının son bulması bekleniyor. Bu kararın sonrasında ise İngiliz yetkililerinin de aynı doğrultuda karar vermesi bekleniyor.

Yazarlar