SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.20 13:13:52

ABD’ye Ait F-35 Savaş Uçağı Düştü: Pilot Kurtuldu

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait yeni nesil F-35A Lightning II savaş uçağı Utah eyaletindeki Hill Hava Kuvvetleri Üssü'nde piste iniş yaparken yere çakıldı. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait yeni nesil F-35A Lightning II savaş uçağı Utah eyaletindeki Hill Hava Kuvvetleri Üssü'nde piste iniş yaparken yere çakıldı.

Son teknoloji ürünü jet yere çakılmadan önce acil fırlatma sistemini kullanan pilot sağ kurtuldu. Hava üssünden yapılan açıklamada, pilotun gözlem için yakındaki bir tıp merkezine götürüldüğü belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri 338. Avcı Uçağı Kanadı Komutanı Albay Craig Andrle, pilotun rutin bir eğitimden dönmekte olduğunu belirterek şöyle dedi: Biz, bütün pilotlar, yerdeki herhangi bir şeye olabilecek en az zararı vermek için elimizden geleni yaparız. O yüzden biliyorum ki pilot fırlatmadan önce herhangi bir binaya veya başka bir şeye çarpmaktan kaçınmak için her şeyi yapmıştır. Independent Türkçe'de yer alan habere göre Andrle, olayın sebebinin araştırılacağını ve fırlatma sisteminin düzgün çalışmasından memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Yazarlar