SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.16 15:29:18

ACH160, İtalyan Müşteriden Aldığı Siparişle Başarısını Sürdürüyor

Airbus Corporate Helicopters (ACH), H160 sertifikasyonunun tamamlanmasından sadece birkaç gün sonra en son ACH160 helikopteri için yeni sipariş aldı. Özellikle İtalya içindeki özel ve kurumsal uçuşlarda kullanılmak üzere deneyimli bir İtalyan operatör tarafından verilen bu yeni sipariş ile birlikte ACH160, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Çin ve Güneydoğu Asya’da toplamda sekiz ülkeden sipariş almış oldu.

Hali hazırda ACH çift motorlu helikopter operatörü olan müşteri için kabin, altı yolcu konfigürasyonunda özel olarak tasarlandı. ACH160, 1 Temmuz’da EASA tarafından onaylanan ve bu yılın sonlarına doğru başlayacak olan özel ve ticari müşteri teslimatları için hazır olan yeni H160 helikopterinin premium versiyonudur. ACH ailesinin en yeni üyesi ve sınıfının teknolojik olarak en gelişmiş helikopteridir.

ACH160, kişiye özel çözümler de dahil geniş bir yelpazede sunulan kabin tasarımlarının yanı sıra, Helionix gelişmiş dijital aviyonik sistemi sayesinde sorunsuz ve sessiz bir sürüş sunar ve rahat kullanım ve en üst düzeyde güvenlik sağlıyor. ACH Başkanı Frederic Lemos, “Son derece tecrübeli bir ACH müşterisinden gelen bu yeni sipariş, helikopter pazarı için özellikle zorlu olan bir dönemde bile talep gören ACH160’ın güçlü bir konuma sahp olduğunu bir kez daha kanıtlıyor” dedi.

ACH helikopter yelpazesi, Airbus Helicopters’ın kapsamlı ve pazar lideri hafif ve orta model ailesi ACH125, ACH130, ACH135, ACH145, ACH160 ve ACH175’in varyantlarından oluşmaktadır.

Yazarlar