SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.09 18:34:38

AMAC Aerospace Turkey’e EASA’dan Tam Yetki

Uçak hat bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA)’nin denetimlerinden tam not aldı. Yakın zamanda FAA’in denetimlerini de başarıyla geçen ve mevcut yetkisini yenileyen AMAC Aerospace Turkey, EASA denetimi sonrası da Dassult Falcon 2000/2000EX Easy uçaklarının en büyük bakımı olan C bakımlarını da içerecek şekilde yetkilerini genişletti.

AMAC Aerospace Turkey’in hat bakım çalışmaları ile jet sahiplerinin Avrupa’ya gitmesine gerek kalmıyor. Özellikle Orta Doğu bölgesindeki iş adamları, devlet adamları ve diğer VIP uçak sahipleri periyodik bakımlarını Türkiye’de yaptırabiliyor. Böylece hem maliyet hem de zamandan tasarruf eden uçak sahiplerinin öncelikli rotası AMAC Aerospace Turkey oluyor. AMAC Aerospace Turkey, Türk mühendis ve teknisyenlerin başarılı çalışmalarıyla yetkinlik kazandı.

Havacılık alanında kısa sürede uluslararası yetkilere sahip olan AMAC Aerospace Turkey, şimdi de Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi EASA Part-145 yetkisini genişleterek yeniledi.

Yazarlar