SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.27 16:43:21

AMAC Aerospace’in Türkiye Yatırımları Devam Edecek

AMAC AerospaceGroup CEO’su Kadri Muhiddin İstanbul Airshow 2018’de yaptığı açıklamada Türkiye’deki yatırımlarının süreceğini söyledi. Türkiye’deki ekonomik daralmanın kısa sürede geçeceğine inandığını söyleyen Muhiddin, akıllı yönetim sayesinde dışarıdan müdahalelerin başarısız olacağını ekledi.
 
Dünyanın en büyük uçak bakım ve modifikasyon firmalarından AMAC Aerospace, İstanbul Airshow 2018’e katıldı. 2012 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölümünde, 2018 yılında ise Milas-Bodrum Havalimanı’nda hangar yatırımı yapan AMAC Aerospace, fuarda gerçekleştirdiği hizmetlerinin yanı sıra Pilatus 12 NG uçağını tanıttı.
 
15 milyon dolarlık yatırımla temmuz ayında Milas- Bodrum Havalimanı’ndaki hangarının açılışını gerçekleştirenAMAC Aerospace’inGroup CEO’su Kadri Muhiddin Bodrum’daki hangarlarının kısa süredetam kapasite ile çalışmaya başladığını söyledi. İstanbul Airshow’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muhiddin“Milas- Bodrum Havalimanı’nda bulunan yeni hangarımız kısa sürede tam kapasite ile hizmet vermeye başladı. AMAC Aerospace olarak uçak bakımlarında Türkiye’deki önemli bir açığı kapattığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin Ortadoğu ve Avrupa arasındaki merkezi konumu sayesinde kısa sürede daha da büyümeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte Milas – Bodrum Havalimanı’nda hangar yatırımlarımız artarak devam edecek. AMAC Aerospace olarak İngiltere, İsviçre, Fransa, Lübnan ve Türkiye’de yatırımlarımız var. Dünyanın neresinde fırsat doğarsa, biz yatırımlarımızı yaparız” dedi.
 
“Ekonomik daralma geçici. Yatırımlarımız devam edecek”
 
Kadri Muhiddingazetecilerin Türkiye’de yaşanan ekonomik daralma ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Türkiye’deki ekonomik daralmanın geçici olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu durum Türkiye’nin kötü yönetiminden değil, dışarıdan müdahalelerden kaynaklanıyor. Türkiye’nin akıllı yönetimiyle bu durum kısa sürede bertaraf edilecektir. Bizim Türkiye’ye ve Türk hükümetine olan güvenimiz tam. Yatırımlarımız devam edecek”
 
Milas – Bodrum Havalimanı’ndaki hangarda aynı anda 20 özel jete hizmet verebilen AMAC Aerospace, aynı zamanda Boeing 777 gibi büyük gövdeli uçaklara da bakım desteği sağlıyor. Hangar yaz aylarında genellikle tatil için Bodrum ve çevre bölgeleri tercih edenlerin özel jetlerine hizmet verirken, kış aylarında ise havayolu şirketlerinin orta ve büyük gövdeli uçaklarına bakım ve teknik servis imkanı sunuyor.
 
PC-12 NG: İster hava ambulansı ister keşif uçağı
 
AMAC AerospaceTurkey’in satış ve bakım haklarını üstlendiği Pilatus PC-12NG özel uçakları çok amaçlı kullanılabilirliği ve operasyonel esnekliği açısından dikkat çekiyor.Uçuş mesafesi ve düşük yakıt tüketimi ile özel uçaklar arasında adından söz ettiren Pilatus’un PC-12NG turboprop modeli, farklı konfigürasyonlarla ihtiyaca göre şekillenebiliyor. Özel uçak, ambulans, arama-kurtarma, gözetleme ve keşif için tercih edilen PC-12NG, çim, asfalt, toprak gibi farklı zeminlerde de kısa mesafede kalkış yapabiliyor.
 
Çok yönlülüğü ile dikkat çeken Pilatus PC-12, zorlu şartlarda asfalt veya toprak pistlere de iniş sağlayabiliyor.  6 – 8 yolcu için üst düzey konforlu koltukları, kargo kapısı gibi özelliklerin yanı sıra medikal tahliye ve kargo gibi görevleri üstlenebilen Pilatus PC-12 maliyet konusunda da en düşük rakamlarla hizmet veriyor. Kolay bakım ve parça değişimi imkanı sağlayan Pilatus PC-12 ile, IFR ve VFR uçuşları da gerçekleştirebiliyor.
 
Bombardier’ın Yetkili Bakım Servisi
 
AMAC Aerospace aynı zamanda Bombardier Business Aircraft tarafından İsviçre’deki Yetkili Bakım Servisi (ASF) olarak seçildi. Bombardier, küresel çapta sahip olduğu 4,700’den fazla uçak ile ticari havacılık sektörünün lideri konumunda.
 
Bu anlaşmayla birlikte AMAC Aerospace; Bombardier Challenger 300* ve Challenger 600* serilerinden sonra Bombardier* Global Express*, Global Express XRS*, Global 5000* uçaklarında bakım işlemi yapma yetkisi elde etti.
 
ACJ350 XWB Onayı
 
Airbus CorporateJets; AMAC’ın Basel’deki tesisini ACJ350 XWB modeli için onaylı uçak içi tamamlama merkezi olarak seçtiğini açıkladı.
 
Geniş gövdeli VIP Uçak ailesinin son üyesi ACJ350 XWB inovatif teknoloji sunuyor ve 25 kişilik yolcu kapasitesiyle “dünyanın her yerine durmadan” seyahat etme özelliği sayesinde uçuşların en verimli şekilde ve uygun maliyette gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.
 
Söz konusu uçak içi tamamlama onayı ile AMAC Aerospace’in İsviçre’de bulunan tesisine ACJ350 XWB operatör ve sahiplerine tamamlama, uzmanlık ve know-how hizmetleri sağlama yetkisi verildi.

Yazarlar