SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.12 01:46:37

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Havalimanı Tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, Adana Havalimanı’nın kapatılmaması için eylem yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın birkaç ay önce katıldığı toplantıda projeyi desteklediğini söylediğini hatırlatarak, algı yaratmakla suçladı. Büyükşehir Belediyesi haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 3’üncü oturumu, Meclis 1’inci Başkanvekili ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, Mersin'in Tarsus ilçesinde Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı tamamlandıktan sonra kapatılması planlanan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın önünde eylem yapan Başkan Zeydan Karalar’a tepki gösterdi. Gündoğan, “Başkan ummalı bir çalışmayla ‘Adana Havalimanı burada kalmalı’ diye eylem yaptı. Sorumlu yönetici gelir meclisin başkanı olarak bu kürsüden anlatabilirdi. Çünkü dün söyledikleri bugünküyle uyuşmuyor. Mersin’de katıldığı toplantıda ‘Çukurova Havaliman’ını destekliyorum’ diyen başkan şimdi bütün bunları unutuyor. Alelacele eylemin içerisine giriyor. Adana Havalimanı gidiyor eylem yapıyor. Açıklamanın yapılacağı yer meclisin kürsüsü olmalıdır” dedi.

YAPMADIKLARI HİZMETLERE ALGI OLUŞTURUYORLAR

Karalar’ın algı yaratmaya çalıştığını öne süren Gündoğan, “Hangi psikoloji ile hareket ediyor bilmiyorum ama bir an önce hizmet etmeye davet ediyoruz. CHP belediyeleri Van’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’ndan sonra aldıkları talimatları uyguluyorlar. Demokrasiyi içlerine sindirememişler, yapmadıkları hizmetlere algı oluşturuyorlar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Adana Havalimanı kapanmasın’ diyecekse bunu eylem yaparak değil, seçilmişlerin, kendisinin de başkanı olduğu belediye meclisine gelir, buradan ne diyecekse der ama amacı havaalanı değil algı yapmak” diye konuştu.

‘DAHA ÖNCE 3 PROJE SUNDUK ONAYLANMADI’

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ ise havalimanının Adana’da kalması için daha önce 3 proje sunduklarını belirterek, şunları söyledi: “Tuzla bölgesini düşünmüştük ilk başta. O bölgede tarihi kalıntılar olduğundan dolayı müsaade almadı. Daha sonra Kürkçüler bölgesi için çalışma yapıldı. Orayla ilgili her hangi bir sıkıntı yoktu ama müsaade alınmadı. Karahan Söğütlü tarafı ile ilgili çalışmaya da iniş kalkışlarda problem olacağı için onay verilmedi. Daha sonra Mersin bölgesi düşünüldü. Uygun olmadığı için sona en son yerine karar verildi. Bize daha yakın Mersin’e göre. Biz çok karşı çıktık ama siyasi irade oraya yaptı. En son haliyle baktığımız haliyle Zeydan Başkan 3 ay önce Mersin’de bir toplantıda yaptığı konuşmada havalimanının yapılmasının çok önemli olduğun söyleyip karşı çıkmadı. Ama dün öğleden sonra Adana halkına mesaj atıp havaalanına davet etmesi ve eylem yapması hiç hoş olmadı ve yakışmadı. Başkan bu açıklamayı buradan yapıp mesajı vermiş olsaydı daha iyi olurdu.”

‘VERGİ KAYBI NEDENİYLE ADANA’NIN GELİRİ DÜŞÜK’

CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan da, kenti ilgilendiren bir konunun belediye başkanını doğrudan ilgilendirdiğini aktararak, “Gösteri ve yürüyüşler teröre şiddete başvurmadığı üzere vatandaşlık hakkında yer alır. Bir belediye başkanı adına şehri için yapılacak bir gelişme doğrudan Adana Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiren bir konu. Vergi kaybı nedeniyle Adana’nın geliri düşük. Hipodrom başta olmak üzere havalimanı da en büyük vergi alanlarıdır. Bölgesel bir havaalanı yapılması ihtiyaç olabilir. Ama bu Adana’nın havalimanının kapatılması anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Yazarlar