SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.15 15:40:51

Adana Şakirpaşa Havalimanı 10 İlde Yaşanan Depremde Destan Yazdı

Adana Şakirpaşa Havalimanı personeli uykusuz çalıştı, depremin yaşandığı 10 ile ulaşmak için ulusal ve uluslararası arama kurtarma ekipleri Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden bölgeye dağıldı. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 il içerisinde deprem günü dahil etkilenmeden, koordinasyonunu bozmadan, ulusal ve uluslararası uçuşlara hazır tek havalimanı Adana Şakirpaşa oldu.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C130, A400M ve CN23 tipi askeri nakliye uçakları, şu ana kadar deprem bölgelerine çok sayıda sorti gerçekleştirdi.Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep havalimanları çalışamadı. Hatay Havalimanı pisti hasar gördüğü için uçuşlara kapatılırken; ekipler ve yardımlar, Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden bölgeye sevk edildi.

KUSURSUZ KOORDİNASYON İLE ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI PERSONELİ TARİHE GEÇTİ

Deprem sonrasında çevre illerde havalimanlarının çalışamaması nedeniyle bölgenin hava üssü olan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda, helikopterler hariç ilk gün 380, 2. gün 291 geniş gövdeli ve uluslararası yetkinlikteki uçak iniş yaptı, bölgeye ekip ve ekipmanların sevk edilmesi sağlandı. Bunun yanında depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan ücretsiz uçuşlarla yapılan transferler de yine Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan gerçekleşti.

ULUSLARARASI ZİYARETLERDE UÇAKLAR ŞAKİRPAŞA'YA İNDİ

Deprem bölgesini ziyaret etmek, incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı devlet görevlilerini taşıyan uçaklar da Adana Şakirpaşa Havalimanı'na iniş yaptı.Örnek olarak, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ı taşıyan özel uçak, Adana Şakirpaşa Havalimanı'na indi. Bakanlar, havalimanında basına kapalı görüştü.

ÇALIŞMAYAN HAVAALANLARINA DESTEK VERDİ

Adana Şakirpaşa Havalimanı, depremin ilk 2 günü depremde etkilenen illerdeki havaalanlarına da malzeme ve personel desteği verdi.Deprem gününden bugüne kadar tüm havalimanı personeli büyük bir özveri göstererek, bu süreçte evlerine gitmedi, havalimanında uyudu.

Yazarlar