SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.19 23:48:54

AeroSHARK Teknolojisi İle Önemli Oranda Yakıt Tasarrufu Sağlandı

Boeing 777 filosuna aerodinamik sürtünmeyi azaltan AeroSHARK teknolojisini uygulayan SWISS, önemli oranda yakıt tasarrufu sağladı. İsviçre’nin havayolu şirketi SWISS, Boeing 777-300ER filosunda bulunan uçakların gövde ve motor kaportasına, köpekbalığı derisinin hidrodinamik özelliklerinin kopyalandığı AeroSHARK teknolojisini uyguladı.

Şirketin bu teknoloji sayesinde geçen yıl 2 bin tonu aşkın yakıt tasarrufu sağladığı açıklandı. "AeroSHARK ile bugüne kadar elde ettiğimiz sonuçlardan çok memnunuz. Tüm uçak filosunu bu yenilikçi teknolojiyle donatan dünyadaki ilk havayolu olmaktan da gurur duyuyoruz. Bir uçağa AeroSHARK filminin uygulanması, yaklaşık bir hafta sürüyor.

Bu teknoloji sayesinde olumlu sonuçlar aldık. Operasyonlarımızda ‘sürdürülebilirlik’ konusunda önemli bir adım atmaktan dolayı memnunuz.”

AeroSHARK nedir

Köpekbalığı derisi özelliklerinin kopyalandığı özel film, tamamen pürüzsüz olmaktan ziyade, havacılık açısından daha yumuşak ve daha verimli bir uçuş sağlayan, belirli oluklardan sürtünmeyi en aza indirme yeteneği bakımından benzersiz bir teknoloji.

Yazarlar