SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.02 18:24:51

Aeroflot, 940 Milyon Dolarlık Kredi Alıyor

Aeroflot Group, kovid-19 krizi nedeniyle 107 milyon dolarlık devlet desteği aldı ve 940 milyon dolarlık iki ek kredi paketi daha alacak. Duyuru, hava yolunun Aeroflot kayıplarının önceden tahmin edilenden daha düşük olduğunu ortaya çıkaran en son finansal sonuçlarının ardından geldi. Aeroflot, Kovid-19’un neden olduğu kayıpları gidermek için ek hükümet desteği alan büyük Rus devlete ait şirketler listesine dahil edildi.

Taşıyıcının 31 Ağustos 2020 tarihli bir mali raporda açıkladığı üzere Rusya, hava yoluna 107 milyon dolar tutarında destek sağladı. Şirketin altı yıllık bir mali sonuçlar raporunda, gelirinin 2019’a kıyasla yüzde 52 azaldığını açıklandı. Net zarar 2020’de 8 milyon dolardan daha az oldu. Yolcu sayısından elde edilen gelir düştükçe kaybı azaltmanın başka yolları arandı. Raporda, “Yolcu taşımacılığından neredeyse hiç gelir gelmediğinden, bunun dışında düşünmemiz gerekiyordu.

Raporda, kargo hizmetlerine yönelik güçlü talep göz önüne alındığında, kargo taşımak için bir dizi geniş gövdeli uçağa yeniden yön verdik ve bunun sonucunda, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre% 64,0 artış gösteren güçlü kargo geliri elde ettik ” ifadesi yer aldı. Aeroflot, bazı maliyetleri düşürdü ve tedarikçiler arasında ödeme erteleme görüşmelerine başladı. Bu adımlar, 2020’nin ikinci çeyreğinde net zararı 523 milyon ABD Doları ile sınırlandırmaya yardımcı oldu.

Aeroflot, nakit açığını ticari bankalardan alınan kredilerle kapatılırken, borç Haziran ayında 660 milyon ABD Dolara çıktı. Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, Haziran 2020’de Aeroflot Group CEO’su Vitaly Savelyev ile yaptığı görüşmenin ardından, Aeroflot’un devlet garantili 940 milyon dolarlık iki kredi daha alacağını ve ilgili kararnameyi imzaladığını söyledi.

Yazarlar