SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.22 14:01:03

Air Astana, Sonbahar Kış Dönemi İçin Operasyonel Planlarını Açıkladı

Air Astana, sonbahar-kış dönemindeki uluslararası uçuşlarına bazı değişikliklerle devam edecektir. 21 Ekim 2020 tarihinden itibaren Air Astana, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda Türkiye, BAE, Ukrayna ve Almanya'ya yurt dışı uçuşlarının sayısını azaltacaktır. Haftalık uçuş sayıları İstanbul için 16'dan 12'ye, Dubai için 12'den 8'e, Kiev için 3'ten 1'e, Frankfurt için de 6'dan 4'e düşürülecektir.

Aynı zamanda Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki Sharm El-Şeyh’e ve Maldivler'e charter uçuşlar planlanmaktadır. İç hat uçuşlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Peter Foster, CEO ve Başkan "Hükümetlerin virüsün yayılmasını önlemeye yönelik çabalarını anlıyor ve takdir ediyoruz. Yine belirtmek gerekir ki, seyahat, turizm ve eğlence endüstrileri küresel ekonomik faaliyet ve istihdam yaratmak konusunda büyük önem arzeder. Bu endüstrilerin 2021'in başlarına kadar bir şekilde yeniden faaliyete geçebilmeleri hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde oluşabilecek finansal ve sosyal sorunların, hem ulusal ekonomiler hem de insanların yaşamları için yıkıcı etkileri olacaktır.

Üyesi olduğumuz IATA ve Asya Pasifik Havayolları Birliği (AAPA) ile uyumlu olarak, uluslararası uçuşlara tekrar başlamanın kilit noktasının, yolculara uçuş öncesi Covid-19 testinin yapılması olduğuna inanıyoruz " şeklinde açıklamasını paylaştı. IATA’nın yaptığı çalışmalar, uçak kabini içerisinde koronavirüs bulaşma ihtimalinin diğer halka açık yerlere kıyasla daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. PCR testleri ve uçuş boyunca maske zorunluluğu uygulaması enfeksiyonun yayılmasıyla mücadelede etkili yöntemlerdir. 2020'nin başından bu yana, taşınan 1,2 milyar yolcuda 44 olası enfeksiyon vakası kaydedildi, bu da 27 milyon yolcu başına ortalama 1 vakaya denk gelmektedir.

Uçaklarda HEPA (Yüksek Verimli Partikül Hava Filtreleri) tipi yüksek verimliliğe sahip filtreler kullanılmaktadır. Bu sistem virüs ve bakteri gibi hava yoluyla taşınan toz parçacıklarını %99.9’un üzerinde fitrelemektedir. Böylece kabin içinde mümkün olabilecek en iyi hava kalitesine ulaşılır. Birçok uçak içerisindeki hava saatte 20-30 kez yenilenir. Air Astana JSC, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından belirlenen yolcu ve personelin uçak içerisinde maske takması gibi tüm sağlık standartlarına uymaktadır.

Yazarlar