SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.03 15:31:06

Air Astana, Ukrayna’daki Kazakistan Vatandaşları İçin Kurtarma Uçuşu Gerçekleştiriyor

Air Astana, 28 Şubat ve 1 Mart 2022 tarihlerinde Kazakistan vatandaşlarının Ukrayna'dan ülkelerine geri dönüş uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Uçuşlar, Güney Polonya'daki Katowice ile Almatı ve Nur-Sultan arasında Airbus uçağı ile gerçekleştirildi ve ilk uçuş 175 yolcu, ikincisi ise 120 yolcu taşıyordu.

Önümüzdeki günlerde Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Kazakistan vatandaşları için ek seferler düzenlenecek. Kazakistan Hükümeti ile yapılan anlaşmaya istinaden yolcular ücretsiz olarak seyahat etmektedir. 23 Şubat'ta üst düzey yöneticilerden biri olan Alexander Neboga ile kurtarma uçuşları düzenlemek üzere ülkeye yaptığı son uluslararası uçuşla Kiev'e giden ve bu uçuşlardan ilkiyle geri dönen Air Astana Başkanı ve CEO'su Peter Foster, “ Ukrayna-Polonya sınırındaki durum kesinlikle çok kritik. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim ve umarım bir daha asla olmaz. Sınırı geçmeye çalışan binlerce insan var. Büyükelçi ve Kazakistan Büyükelçiliği'nin desteği olmasaydı işimiz çok daha zor olurdu.

Her bir Kazakistan vatandaşını ülkeden çıkartana kadar kurtarma uçuşlarına devam edeceğiz.” Air Astana, Ukrayna hava sahasının acil olarak kapatılması nedeniyle Kiev'e düzenli uçuşlarını ilk aşamada 7 Mart'a kadar askıya almıştı. 22 Şubat'tan itibaren düzenlenen biletlerde 31 Mart 2022'ye kadar yolculara ücretsiz iade ve yeniden rezervasyon imkanı sunulmaktadır.

Yazarlar