SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.20 16:00:11

Air Canada’dan Tepki Çeken Uygulama

Kanadalı hava yolu şirketi Air Canada, yolcularının uçakta oturacağı koltuğu özellikle temizletmek istemesi karşılığında 350 dolar ek ücret talep edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada; 'Yolcumuz tarafından oturacağı koltuğun özellikle sterilize edilmesi halinde ek bir ücretimiz olacak.

Bu 350 dolarlık ek ücret ile çok daha hijyenik bir seyahat gerçekleştirebilir. Herkes bunu talep etmek zorunda değil ancak ailenize karşı Covid-19 sorumluluğu tarşıdığınızı ve onlara bunu bulaştırma riskiniz olduğunu unutmayın' denildi. Bu açıklama ve ücret tartışmalara neden olurken, Air Canada uygulamanın başladığını bildirdi.

Air Canada CEO'su Calin Rovinescu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu ücreti ödemek istemeyenlerin standart temizleme uygulaması yapılan koltuklarla seyahat edebileceğini ve sadece uçmak kaliteli hizmet almak istemeyenlerin WestJet ile uçabileceğini ifade etti. Rovinescu, "Bir şekilde para kazanmalıyız. Ücret ödemek istemiyor musunuz? WestJet ile uçun ve iniş takımlarını yağlamayı hatırlamaları için inandığınız Tanrı'ya dua edin!" dedi.

Yazarlar