SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.08 02:24:38

Air Europa da Kamu Eliyle Kurtarıldı

Koronavirüs salgınından dünya genelinde en ağır darbeyi alan havacılık sektöründeki zorda kalan şirketler kamu eliyle kurtarılıyor Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lufthansa'ya dokuz milyar Avro kaynak aktarımı ile başlayan kamu yönetimi eliyle havayolu kurtarmaları daha sonra diğer ülkelere de yayıldı.

Bu kapsamda İspanyol havayollarından Air Europa da hükümetin sağladığı 475 milyon Avro kredi ile kurtarıldı. Bakanlar Kurulu, Air Europa'nın kurtarılmasını sağlamak amacıyla biri 240, biri de 235 milyon olmak üzere toplam 475 milyon Avroluk krediyi Stratejik Şirketlerin Ödeme Gücünü Destekleme Fonundan karşılanmasına karar verdi.

Maliye ve Hükümet Sözcüsü María Jesús Montero, düzenlediği basın toplantısında duyurduğu Air Europa'nın kurtarılması operasyonunun şirketin stratejik bir şirket olarak kabul edilmesi ile gerçekleştirildiğini, şirketin Latin Amerika ve Kanarya ve Balear takımadaları için gerekli önemli bir hizmet verdiğini söyledi. Air Europa, İspanyol havayolu pazarında yüzde 18'lik paya sahip.

Yazarlar