SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.26 15:07:02

Air France-KLM Hollanda’dan 3.4 Milyar Euro Yardım Alacak

Lufthansa'nın ardından bölgenin en büyük ikinci hava yolu şirketi olan Air France-KLM, Fransa'dan aldığı destek sonrasında Hollanda hükümetinden 3.4 milyar euro yardım alacak Air France-KLM'nin Hollanda birimi, hava yolu şirketinin koronavirüs krizinden çıkmak için ne kadar yardıma ihtiyacı olduğuna ilişkin mücadeleyle geçen haftaların ardından Hollanda'dan 3.4 milyar euroluk (3.8 milyar dolar) kurtarma paketi alacak.

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra'nın Cuma günü parlamentoya yazdığı mektuba göre KLM devlet destekli ticari fonlardan 2.4 milyar euro ve doğrudan hükümet kredisi olarak 1 milyar euro alacak. Fransa hükümetinin Air France'a sağladığı 7 milyar euro kredi ve garantilerin ardından yaşanan bu gelişme, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketlerinin sektördeki gerilemeyi aşmasının devlet yardımına bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hava yolu devinin Alman rakibi Deutsche Lufthansa AG, Perşembe günü Alman hükümetinin 9 milyar euroluk kurtarma paketi için hissedar onayını aldı aldı. Hem Fransa hem de Hollanda, Lufthansa'nın ardından bölgenin en büyük ikinci hava yolu olan Air France-KLM'de hissedar konumunda bulunuyor.

Yazarlar