SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.08 12:59:23

Air India Uçağındaki İğrenç Olayda Yeni Gelişme

Air India Genel Müdürü, Kasım ayında New York'tan Delhi'ye giden bir uçuşta 'sorun çıkaran' bir yolcuya müdahalesiyle ilgili soruşturma yürüten havayolu şirketinin, bir pilot ve dört kabin ekibinin görevden aldığını bildirdi.

Hindistan merkezli Tata Group'a ait havayolu şirketi, 26 Kasım'da bir uçuşta sarhoş olduğu anlaşılan bir erkek yolcunun bir kadın yolcunun üzerine idrarını yapmasının ardından Hindistan'ın havacılık idaresi tarafından eleştirilmişti. Benzer bir olay geçen ay Paris'ten Delhi'ye giden bir uçuşta da meydana geldi. Havayolunun CEO'su ve genel müdürü Campbell Wilson, "Air India, bu meseleleri hem havada hem de yerde daha uygun yöntemlerle çözülebileceğini kabul ediyor ve bu konuda harekete geçmeye kararlı" açıklamasında bulundu.

Wilson, Air India'nın bu tür olaylara müdahalesini iyileştirmek için havayolu politikalarının ve raporlama süreçlerinin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere çok sayıda önlem almaya başlattığını söyledi. New York-Delhi uçuşunda uygunsuz davranış sergilemekle suçlanan erkek yolcunun çalıştığı Wells Fargo, uçakta uygunsuz davranışlar sergileyen yolcunun işine son verildiğini bildirdi. Yerel basın, yolcunun Hindistan polisi tarafından tutuklandığını bildirdi. Havayolu şirketinin genel müdürü Wilson, Air India'nın mağdur olan yolcu, idareciler ve kolluk kuvvetleriyle tam iş birliği içinde olacağını söyledi.

Yazarlar