SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.13 23:46:28

Airbus, DSEI Fuarı’nda

Airbus, savunma, uzay, güvenli haberleşme ve helikopter segmentlerinde öne çıkan ürün ve hizmet yelpazesini 14-17 Eylül tarihleri arasında Excel Londra’da düzenlenecek olan Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları (DSEI) fuarında sergileyecek. H6-122 numaralı Airbus standında, A400M yeni nesil nakliye uçağı ve Skynet 6A askeri haberleşme uydusunun modellerinin yanı sıra H175M orta sınıf çok yönlü helikopterinin büyük ebatlı bir modeli de ziyaretçilere sunulacak.

Ziyaretçiler ayrıca, Birleşik Krallık’ın yeni orta sınıf helikopter (NMH) ihtiyaçlarını karşılayacak olan Airbus Helicopters yapımı H175M helikopteri hakkında daha fazla bilgi edinme şansı bulacak. Airbus’ın, Skynet askeri uydu haberleşme yeteneği de dahil olmak üzere güvenli iletişim konusundaki uzmanlığı, DSEI’deki kilit teması olacak. Airbus, ortakları KBR, Leidos, Northrop Grumman ve QinetiQ ile birlikte gelecekteki Skynet hizmetleri konsorsiyumuna liderlik etmenin yanı sıra İngiltere Savunma Bakanlığı’nın gelecekteki askeri uydu haberleşme ihtiyaçlarına odaklanıyor. Güvenli haberleşme, Airbus’ın Proteus Unity Satellite Modem sistemini kullanan rotor pervanesi iletişimi sayesinde görüş hattının ötesine (BLOS) taşınıyor.

Bu yeni hafif sistem, platformun kendisinden herhangi bir giriş yapmaksızın pervane konumunu algılayan bir dalga kullanır ve iletimi her zaman optimum haberleşmeyi sağlayacak şekilde uyarlar. ‘Multi Domain Combat Cloud’ bilgi ağında Airbus, çok alanlı operasyonları nasıl gerçeğe dönüştürdüklerini gösterecek. Airbus temsilcileri, “Endüstrinin dijital temeli sağlamadaki rolü ve Savunma verilerinin gücünü açığa çıkarma” ve “Ordu savaş deneyimi: Gelecekteki karmaşık savaşlara hazırlanmak için teknolojiyi kullanma” gibi uzman panellere katılacak.

DSEI ayrıca, Airbus, Fujitsu and Thales UK’yi bir araya getiren ve İngiltere Savunma Bakanlığı’nın Kara Taktik Haberleşme ve Bilgi Sistemleri (LE TacCIS) programı için Sistem Entegratörü (SI) üzerinde iş birliği içinde çalışacak olan ICELUS’yi tanıtacak. LE TacCIS programı, Haberleşme Bilgi Sistemleri (CIS) tarafından sağlanan bilinçli ve zamanında karar alma araçlarını sunarak kara ortamında yeni nesil taktiksel askeri iletişimi uygulamak amacıyla çok sayıda alt program ve projeden oluşmaktadır.

Mayıs 2021’de Airbus, 100. A400M teslimatına ulaştı ve aynı hafta dokuz operatör ülke (Belçika, Fransa, Almanya, Kazakistan, Lüksemburg, Malezya, İspanya, Türkiye ve İngiltere) için hizmet veren A400M küresel filosu, dünya çapında 100,000 uçuş saatini tamamladı.

Yazarlar