SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.15 17:13:20

Airbus Hidrojen Kullanımına Farkındalık Çağrısı

Paris Region, Choose Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, havalimanlarında hidrojen kullanımına dikkat çekmek için dünya çapında benzeri görülmemiş bir çağrı başlatıyor Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, hava taşımacılığı faaliyetlerini karbondan arındırmak amacıyla Paris havalimanlarında hidrojenin yarattığı fırsatları keşfetmeye çağırıyor.

Fransız hükümetinin enerji geçiş stratejisi ile uyumlu olan bu farkındalık çağrısı, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu uçaklar için çaba gösteren Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenmektedir. Hidrojenin havalimanı altyapılarının tasarlanma ve işletilme biçimi üzerinde devrim yaratacağı bilinciyle tüm paydaşlar, Paris havalimanlarını gerçek bir ‘hidrojen merkezi’ haline getirmeye yardımcı olacak gelişmeleri belirlemeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.

Paris bölgesinin uluslararası tanıtımından sorumlu Uluslararası Choose Paris Region ajansının desteğiyle başlatılan uluslararası farkındalık çağrısı, büyük şirketler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, start-up’lar, laboratuvarlar ve üniversiteler etrafında birleştirilmiş benzersiz bir havalimanı ekosistemini hidrojen etrafında inşa etmeyi hedefliyor. Bu açık inovasyon girişimi, havalimanı kentindeki tüm hidrojen değer zinciri etrafında bu teknolojik atılımı başlatmak için önemli bir adımdır.

Beş partner, ortak bir amacı paylaşıyor: Araştırma ve teknolojilerdeki ilerlemeleri tespit etmek ve nitelendirmek ve ardından havalimanındaki hidrojen ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik olarak uygulanabilir çözümleri test etmek, özellikle gelecekte hidrojenle çalışan bir uçağı işletmek için orta vadede tedarik ve daha büyük ölçekte kullanım zorluklarını belirlemek.

Yazarlar