SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.20 15:17:22

Airbus’tan Bir İlk Daha

Airbus, A350 XWB’lerin “dokunmatik ekran” kokpit göstergelerine sahip ilk uçağının teslimatını yaptı Airbus, A350 XWB’lerin “dokunmatik ekran” donanımlı ilk teslimatını gerçekleştirdi. Airbus’ın yeni dokunmatik ekran kokpit göstergelerine sahip A350 XWB serisi, daha yüksek operasyonel verimlilik, daha fazla ekip etkileşimi ve kokpit simetrisi sağlayacak.

China Eastern Airlines, yeni cihazlarla donatılmış ilk A350 XWB’yi dün Toulouse’dan teslim aldı. Bugüne kadar, yaklaşık 20 havayolu yeni A350 XWB’lerden tercih etti. Airbus’ın öncülük eden yeniliğiyle A350 XWB kokpitinin altı büyük ekranından üçü artık dokunmatik özellikli işleve sahip oluyor. Kasım ayında EASA tarafından A350 XWB için onaylanan yeni teknoloji, ekran görüntüsünü uzaklaştırma-yakınlaştırma ve kaydırma hareketlerini kolaylaştırıyor ve pilotlara özellikle farklı senaryolar sırasında daha fazla esneklik ve daha iyi etkileşim sağlıyor.

A350 XWB Programından sorumlu Airbus Başkanı Patrick Piedrafita “Airbus, A350 XWB’deki bu yeni etkileşimli dokunmatik ekranlar ile uçak kokpiti tasarımında endüstri trendlerini belirlemeye devam ediyoruz. Ortağımız Thales ile bu teknolojiyi müşterilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yazarlar