SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.28 16:01:04

Airbus ve Air France Hakkında 2009’daki Uçak Kazasına İlişkin Yeni İddianame

Paris Savcılığının, 228 kişinin öldüğü 2009'da yaşanan uçak kazası ile ilgili "adam öldürme" suçlamasıyla Fransız havayolu şirketi Air France ile uçak üreticisi Airbus aleyhine dava açtığı ortaya çıktı. Le Parisien gazetesinin haberine göre, iddianamenin kabulüne ilişkin ön duruşma 4 Mart'ta görülecek.

Fransa'da kazaya dair 2019'da sonuçlanan davada pilotların uçağın kontrolünü kaybettiğine hükmedilmiş, Air France ile Airbus hakkındaki suçlamalar düşmüştü. Le Parisien gazetesi, savcılık makamının Air France ve Airbus'un ihmallerde bulunduğu kanaatinde olduğunu yazdı. Habere göre savcılar, Air France'ı personellerine yetersiz eğitim vermekle, Airbus'ı ise aşırı soğuk havaların uçağın sensörleri için oluşturduğu riskleri gözardı etmekle suçluyor.

Kazanın yeniden mahkemeye taşınmasına ilişkin savcılık, havayolu şirketi veya uçak firmasından bir açıklama gelmedi. 1 Haziran 2009'da meydana gelen söz konusu kazada, Rio de Janerio'dan Paris'e gitmekte olan AF447 sefer sayılı uçakla irtibat Atlas Okyanusu üzerindeyken kesilmiş, daha sonra okyanusa düştüğü tespit edilen uçaktaki 216 yolcu ve 12 mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Yazarlar