SON DAKİKA
Tarih : 2024.02.05 13:45:40

Almanya’da Beş Havalimanında Yine Grev Var

Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di), Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri personeline çarşamba günü greve gitmeleri için çağrıda bulundu. Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin ve Düsseldorf havalimanlarını etkileyecek grev yerel saatle 04.00’te başlayacak, perşembe günü saat 07.10’da son bulacak. Ver.di, grev nedeniyle muhtemelen çok sayıda uçuşun iptal edileceğini ya da rötarlı gerçekleşeceğini açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre grev kararı, Lufthansa’nın yer hizmetlerinde çalışan yaklaşık 25 bin personeline yönelik zam oranıyla ilgili şu ana kadar yürütülen görüşmelerde henüz bir sonuca ulaşılamaması nedeniyle alındı. Ver.di müzakerecisi Marvin Reschinsky, “Lufthansa eğer aynı grup bünyesindeki diğer çalışanlara verdiği zammı yer hizmetleri personeline de yapsaydı, greve gerek kalmayacaktı. Ancak ne yazık ki, müzakere masasında buna yanaşılmadı.

Bu yüzden yolcularımızın anlayış göstereceğini umuyoruz. Çünkü onlar da çalışanlar gibi personel açığının giderilmesini ve daha iyi bir hizmet verilmesini arzuluyor” dedi.

3 BİN EURO İKRAMİYE, 500 EURO ZAM

Şirketin şu ana kadar tatmin edici bir teklif sunmadığını açıklayan sendika, yüzde 12.5 zam istiyor. Bu da bir yıllık süre içinde ayda en az 500 Euro’luk bir artış anlamına geliyor. Ver.di ayrıca Lufthansa bünyesindeki çalışanlara, bir kereye mahsus olmak üzere 3 bin Euro enflasyon telafi ikramiyesi ödenmesini de talep ediyor. Müzakerelerde bir sonraki görüşme 12 Şubat’ta Frankfurt’ta yapılacak. Ver.di çağrısıyla 1 Şubat’ta da Almanya’da 11 havalimanında yer hizmetleri çalışanları greve gitmişti. Grev nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) dâhil çok sayıda hava yolu şirketinin uçuşu iptal olmuştu.

Yazarlar