SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.12 21:27:01

Almanya’da Hamburg Havalimanı’nda Alarm

Hamburg'da Havalimanı'nda 50 kişinin havalandırmadan geldiği tahmin edilen bir madde sonucu etkilenmesinin ardından yolcular tahliye edildi. Havalimanı daha sonra yeniden açıldı. İtfaiye sözcüsünün açıklamasında, olaya sebebiyet veren maddenin biber gazı olması ihtimalinin değerlendirildiği, olay yerinde bir gaz kapsülünün bulunduğu belirtildi. Gazın havalandırma sistemi üzerinden bina içine yayıldığı sanılıyor. Sözcü ayrıca, terör saldırısı ihtimali üzerinde durmadıklarını aktardı.

Almanya'nın Hamburg şehrinde Havalimanı'nda bilinmeyen bir madde sebebiyle 50 kişinin solunum sıkıntısı ve gözlerinde yanma şikayetinde bulunduğu bildirildi. Havalimanından yüzlerce kişi tahliye edildi. Havalimanı sözcüsü olayın ardından havalimanının kapatıldığını açıkladı. Şikayette bulunan kişiler hastaneye kaldırıldı. Tahliye edilen kişilerin ise terminallerin dışında, sıfırın altında hava sıcaklığında beklemek zorunda kaldığı belirtildi. Bazı uçuşların farklı havalimanlarına yönlendirildiği birdirildi. Reuters'ın haberine göre ise maddenin güvenlik kontrolünün yapıldığı bölgede bulunduğu ifade edildi.

HAVALİMANI YENİDEN AÇILDI

Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Gazın havalandırma sisteminden verilmiş olabileceği ifade edilirken, havalimanı yolculara yeniden açıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. BİBER GAZI

KAPSÜLÜ BULUNDU

İtfaiye sözcüsünün açıklamasında, olaya sebebiyet veren maddenin biber gazı olması ihtimalinin değerlendirildiği, olay yerinde bir gaz kapsülünün bulunduğu belirtildi. Gazın havalandırma sistemi üzerinden bina içine yayıldığı sanılıyor. Sözcü ayrıca, terör saldırısı ihtimali üzerinde durmadıklarını aktardı.

Yazarlar