SON DAKİKA
Tarih : 2019.10.09 15:34:58

Aman Dikkati Elden Bırakmayın

Türk Hava Yolları’nın (THY) sosyal medyayı çok iyi kullanan bir Genel Müdürü var. Kurum içindeki kamuya yönelik bilinmesi gerekenleri anında, özellikle twetter aracılığıyla duyuran bir Genel Müdür. Bilal Ekşi…

Attığı kısa kısa twettlerle THY’nin o anki etkinliğini anında duyuran Genel Müdür Ekşi, zamanla yarışarak gazetecilere de yol gösterici oluyor. Tüm bunları yazmamın nedeni ise sosyal medyayı böyle başarılı kullanan Bilal Ekşi’nin THY müşterilerinden ünlü Profesör Miktad Kadıoğlu ile twetter üzerinden yaptığı espri yüklü yazışma oldu. Miktad Kadıoğlu bildiğiniz gibi son yıllarda kendisini toplumu meteoroloji hakkında bilgilendirmeye adamış bir profesör. İstanbuI Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay BiIimIeri FaküItesi MeteoroIoji MühendisIiği BöIüm Başkanı ve İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve UyguIama Merkezi Müdürüdür. Profesör Kadıoğlu geçtiğimiz gün THY uçağı ile yolculuk yapmak için İstanbul Havalimanı’na gelir.

Uçağa binmeden önce THY’nin CİP Salonuna geçer. Burada yediği simitin tadına doyamaz ve oturur fotoğrafını da çekerek yukarıda gördüğünüz tweet’i atarak şöyle der: “ İddia ediyorum İstanbul Havalimanı’ndaki CİP Simitlerinin üzerine güzel simit yok. Her zaman çıtır çıtırlar. Bilal Ekşi’den korkmasam birkaç tane birden götüreceğim.” Tabi bu tweet atılır atılmaz sosyal medya uzmanı Bilal Ekşi Müdür anında buna esprili bir şekilde cevap verir.

Esprili diyorum çünkü meteoroloji uzmanı olan Profesör Miktad Kadıoğl’na kendi mesleğinin diliyle verdiği cevap ise aynen şöyledir: “Hocam öncelikle afiyet olsun. Aman dikkat edelim. Yağmurun azı rahmet, aşırısı sel olur.” THY Genel Müdürü Bilal Ekşi bu tweet’iyle özet olarak Miktad Kadıoğlu hocadan simitleri kıskanmadığını ancak sağlığı için de çok yememesi gerektiğini hatırlatmaktadır.

Miktad Hocaya afiyet olsun, Bilal Ekşi Genel Müdür’ün de ellerine sağlık diyelim.

Faik KAPTAN.

Yazarlar