SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.03 16:25:48

American Airlines Tulsa Bakım Üssüne 550 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

American Airlines, Tulsa'daki baz bakım tesisine 550 milyon $ yatırım yapacağını açıkladı. Amerika'nın en büyük bakım tesisi olan ve yaklaşık 1.000 uçak filosunu sahip Amerikan Airlines bakım üssüne 550 milyon dolar yatırım yapacak.

Tulsa, bakım merkezinde 5.500'den fazla personel çalışırken yatırım açılışında bir konuşma yapan Amerikan Başkanı ve CEO'su Doug Parker, “Tulsa ve dünyadaki Amerikan ekibi, en güvenli ve en güvenilir ticari uçak filosunu işletmek söz konusu olduğunda işin en iyisini yapacak güçtedir. Bu tarihi yatırımla American Airlines Oklahoma'ya olan bağlılıklarını göstermeye devam ediyor. Eyaletimizdeki en büyük işverenlerden biri olan American Airlines, ekonomimizde önemli bir rol oynamaktadır ve vatandaşlarımıza kaliteli iş imkânı sunmaktadır ”diyor Oklahoma Valisi Kevin Stitt. “Oklahoma'nın havacılık ve uzay endüstrisi için ülkenin en büyük eyaletlerinden biri olduğu için gurur duyuyorum ve American Airlines'ın işlerini büyütmek için Oklahoma'yı bir kez daha seçmesinden onur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Mevcut hangara 900'den fazla uçağa daha uçağa bakım yapılacağını belirten Parker, Bu tesis Amerikan'ın en büyük uçak bakım hangarı olacağını ve 132.000 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğini tesisin içinde uçak revizyonu, mühendislik ve idari işlevlerde ekipler için ofislerin bulunacağını belitti.

Yazarlar