SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.26 11:16:08

American Airlines Çalışanları Şirkete Dava Açmaya Hazırlanıyor

American Airlines'ın hosteslerinden Heather Poole henüz açılmayan davada üniformaları çalışanlar için hazırlayan 'Twin Hill' adlı firmanın sanık olmasını beklediğini söyledi. 
 
American Airlines'ın davada sanık olup olmayacağı hakkında henüz bilgi bulunmuyor. 
 
Çalışanlar Los Angeles'da bulunan 'Balaban and Spielberger' ve 'Kabateck Brown Kellner' adlı hukuk bürolarıyla anlaştı. 
 
Davayı açan grup, kendileri gibi üniformalardan sağlık açısından kötü etkilenen meslektaşlarını arıyorlar ve bu davada onlara destek çıkmaları için yardım istiyorlar. 
 
Eylül 2016'dan beri bunlara hostesler, pilotlar ve yer ekibi dahil olmak üzere birkaç bin American Airlines çalışanı Twin Hill tarafından hazırlanan üniformalar yüzünden sağlık sorunlarıyla karşılaştılar. Profesyonel Uçuş Görevlileri Derneği yaptığı açıklamda üniformalar yüzünden 3.500'den fazla şikayet aldıklarını açıkladı. 
 
American Airlines'ın sözcüsü konu hakkında ellerine resmi bir belgenin geçmediğini söyledi ve "Sağlık bizim için her zaman önceliktir, çalışanlarımıza onları sağlık açısından kötü etkileyecek bir üniforma giydirmek istemeyiz" dedi.
 
Alınan bilgilere göre üniformalar çalışanlara, nefes almakta zorluk çektiriyor, baş ağrısı yaratıyor, mide bulantıı yapıyor ve bütün vücutta kaşıntıya neden oluyor. Başka bir şikayete göre bir çalışanın üniforma nedeniyle ağır metal zehirlenmesine maruz kaldığı öğrenildi. Bu olaylar birçok çalışanın kariyerlerini durdurmalarına ve tıbbi yardım almalarına sebep oldu. 
 
American Airlines Haziran ayında Twin Hill ile çalışmayacağını duyurdu ancak yeni üniformaların 2020'ye kadar gelmeyeceğini açıkladı.
 
Twin Hill konu hakkında henüz açıklama yapmadı.

Yazarlar