SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.16 14:57:40

American Airlines’e Şiddet Davası

American Airlines’ın kabin memuru, yolcuyu battaniye hırsızlığıyla suçlayarak şiddet uygulamakla suçlandı American Airlines yeni bir davayla karşı karşıya kaldı. Şirketin Dallas-Miami seferini yapan uçağında yaşanan olay mahkemeye taşınıyor. İddiaya göre uçakta görevli kabin memuru Thor Zurbriggen-Roy, üzerinde havayolu şirketinin battaniyesi ile uyumakta olan yolcu Nathalie Sorensen’e bağırarak “Hemen uyanın” diye seslendi ve kollarından tutarak sarstı.

Kabin memuru Thor, Nathalie Sorensen’in üzerinde iki battaniye bulunduğunu söyleyerek yolcuyu bir battaniye çalmakla suçladı. Bu sırada Nathalie Sorensen’in yanında bulunan nişanlısı duruma müdahale ederek, kadının üzerine örttüğü diğer battaniyeyi kendisinin verdiğini söyledi. Ancak tartışma büyüdü ve uçak Miami’ye indiğinde olaya polisler el koydu. Alınan ifadelerin ardından yolcu Sorensen “Utandığını, kabin görevlisi tarafından küçük düşürüldüğünü” söyledi.

Sorensen şimdi American Airlines’e yaşadığı bu olaydan ve maruz kaldığı küçük düşürücü durumdan dolayı bir milyon dolarlık tazminat davası açıyor. Öte yandan American Airlines tarafından yapılan açıklamada “Müşterilerimizin güvenliğini ve konforunu çok ciddiye alıyoruz ve bizimle seyahat eden herkes için olumlu bir deneyim sunmayı taahhüt ediyoruz” denildi.

Yazarlar