SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.01 02:07:01

Amerikan Hava Sahasında THY Rüzgarı Esecek

Pandemi dönemi olmasına karşın İstanbul-JFK uçuşlarını yüksek doluluk oranı ile gerçekleştirmeyi sürdüren Türk Hava Yolları (THY), Newark’a başlattığı uçuşlarla New York hattındaki havalimanı sayısını ikiye çıkardı. Önceki cuma gecesi ilk uçuş için Newark Havalimanı salonunda bir hat açılış töreni düzenlendi. Açılışı THY’nin İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, şirketin Basın Müşaviri Yahya Üstün ve THY New York Müdürü Cenk Öcal yaptı. Açılışta Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de yer aldı.

En düşük 655 dolar

THY bu açılışla birlikte JFK uçuşlarına haftada 4 sefer ile başlayan yeni Newark uçuşlarını eklemiş oldu. Pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleşecek uçuşlar 13 Haziran’dan sonra haftanın her günü yapılacak. İstanbul’dan 11 saat süren uçuşlarda Boeing 787-9’ler kullanılacak. İlk hafta itibariyle en düşük ekonomi bileti 655 dolar, en düşük business class bileti ise 3.064 dolara işaret ediyor.

ABD’de New York Newark Havalimanı’na yapılan uçuşlar United Airlines ve Jet Blue’nin birçok uçuşuna da bağlantı verecek. Las Vegas, Seattle, Cleveland gibi noktaların da olduğu 13 iç hat bağlantısı işler halde kullanılabilecek.Türklere çok yakın THY’nin New York JFK Havalimanı’na olan seferleri planlandığı gibi aynen devam edecek. Uluslararası Newark Havalimanı New York’un ikinci büyük havalimanı olarak öne çıkıyor. Hem New York hem de New Jersey eyaletlerine hizmet veriyor.

Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı New Jersey’ye yakınlığından dolayı da yeni nokta öne çıkıyor. Newark Havalimanı’nın kodu EWR, kuruluşu 1928 yılına dayanıyor. Havalimanı üç pist ve üç farklı terminal ile hizmet sağlıyor. Yeni düzene geçilen pandeminin öncesinde yılda 46 milyondan fazla yolcuya hizmet veren bu alan, United Havayolları ve kargo şirketi FedEx ile United Parcel’in merkez üssü olarak da öne çıkıyor.

JFK’de Türk testi

Türkiye’den gerçekleştirilen Amerika uçuşları için karşılıklı olarak PCR testi isteniyor. Uçuştan 72 saat önce alınmış bir negatif test sonucu olmayanlar uçamıyor. Uçuş için test ücreti Türkiye’de 250 TL. ABD’de havalimanında test 200 dolardan başlayan fiyata yapılıyor. Dönüş yolunda uğradığımız JFK Havalimanı’nın PCR testlerini Türk girişimciye ait olan Adams Group adlı şirket yapıyor. Şirketin New York’ta medikal alanda yatırımları var ve bu alanda hızlı büyümeyi planlıyor.

Alınan bilgilere göre, JFK’de yapılan PCR testlerinde yolcuların pozitif çıkma oranı şu sıralar yüzde 1’in altında seyrediyor.Yaz sezonunda ABD’ye haftada 88 uçuş yapacak

NewYork 14

Los Angeles 11

Miami 10

San Francisco 10

Şikago 10

Boston 7

Houston 7

Washington 7

Newark 7

Atlanta 5

Boston (5), Miami (7), San Francisco (7) ve Newark (4) uçuşları yaz tarifesiyle birlikte haziran ortasında üstteki rakamlara ulaşacak. Diğer hatlar aynen sürecek.

Yazarlar