SON DAKİKA
Tarih : 2019.05.26 13:30:12

Anadolu’nun 600 Yemeği İstanbul Havalimanında

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemeğin yer aldığı bir restoran açıldı. BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Çil, "Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak" dedi.

"Tadında Anadolu" (Anadolu Cuisine) adlı restoranın menüsünde, Hakkari'nin "doğaba"sından Gaziantep’in "ayva aşı"na, Elazığ'ın "Harput köftesi"nden Ege'nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalarına, Hatay'ın "aşur"undan Siirt'in "tavuk şorvası"na, Erzurum'un "cağ"ından Adana'nın, Urfan'nın "kebab"larına ve dönere kadar Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yer alıyor.Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan bin 700 metrekarelik alandaki restoran, 400 kişiye de istihdam sağlıyor.  

Geleneksel yemekleri modern dokunuşlarla sunan restoranda, Türkiye'nin 81 ilinden kaybolmaya yüz tutan birçok tarif, yolcuların gözleri önünde hazırlanarak servis ediliyor.Yedi bölümden oluşan restoranda bir de Anadolu Mutfak Kültür Müzesi bulunuyor. 8 farklı uygarlıktan eserlerin yer aldığı alanda, mutfak kültüründe yeri olan parçalar sergileniyor.Restoranın girişinde yer alan dilek ağacı da yoğun ilgi görüyor.

"AMACIMIZ BU TOPRAKLARIN YEMEK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK"

BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil, yaptığı açıklamada, Tadında Anadolu'nun ilk olarak 2006 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını ve daha sonra sırasıyla Bodrum, İzmir ve İstanbul Atatürk Havalimanı'da şube açtığını, son olarak da İstanbul Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını söyledi.Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini misafirleri için hazırladıklarını belirten Çil, şöyle devam etti:"Anadolu mutfağımızın tüm lezzetleri bu markamızda bulunuyor. Anadolu çok cömert topraklara sahip, binlerce medeniyetin iz bıraktığı topraklar. Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak. Burada bu yemekleri pişirip tüm dünya insanlarına servis edebiliyoruz. Biz burayı bir 'food theatre' (yemek tiyatrosu) olarak adlandırıyoruz. Misafirlerimizin alacağı tüm yiyecekler onlara bir yemek tiyatrosu şeklinde sunuluyor. Örneğin kadayıfın telini burada açarak, künefesini burada hazırlayarak onlara sunuyoruz."

"CAĞ KEBABININ SATILDIĞI TEK HAVALİMANI"

İstanbul Havalimanı'nda yemek konusunda dünyada birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Çil, "Bildiğim kadarıyla cağ kebabının satıldığı tek havalimanı İstanbul Havalimanı. Yine yerinde dökülen, yerinde üretilen, peyniri kadayıfı yerinde konulan ve sunulan tek künefe İstanbul Havalimanı'nda var." ifadelerini kullandı.   Kaynak Yeniçağ: Anadolu'nun 600 yemeği İstanbul Havalimanında

Yazarlar