SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.31 03:43:50

Ankara’dan Yurt Dışına Açılan Yeni Hatların İlk Uçuşu Başladı

ATO Başkanı Gürsel Baran, törende yaptığı konuşmada, "3 saatte gidebileceğimiz bir yere 10 saatlik zaman harcıyoruz. Ankaralı sanayicinin, tüccarın, bürokratın zamanı çok kıymetli" dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetimi'nin hükümet ve Türk Hava Yolları (THY) nezdinde yaptığı girişimler sonucu başlatılan Ankara-Paris seferinin ilki, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen törenle yapıldı.

"Yeni hatlar için çalışacağız"

ATO Başkanı Gürsel Baran, törende yaptığı konuşmada, Ankara'nın termal, kongre ve sağlık turizmi açısından büyük potansiyel taşıdığını, Başkent'e dair hangi konuyu gündeme getirseler karşılarına yurt dışına doğrudan uçuş konusunun çıktığını belirterek, "11 aydır her gittiğimiz yerde bu konuyu dile getiriyorduk. THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı ile temasa geçtik. Karşılıklı yapılan toplantılar ve çalışmaların ardından Berlin, Frankfurt, Viyana ve Paris'e direkt uçuşlar başladı" dedi.

Aycı'ya, ATO Meclis Toplantısı'na konuk olduğunda uçuşlara sahip çıkacakları ve başka destinasyonlar istediklerini söylediklerini kaydeden Baran, "Ankara'nın 80 milyonluk ülkenin başkenti olduğunu, başkente yaraşır bir uçuş trafiğinin olması gerektiğini, havalimanımızın buna müsait olduğunu ilettik. Ankara'dan yurt dışına uçuşlar bizim için çok önemli. Çünkü 3 saatte gidebileceğimiz bir yere 10 saatlik zaman harcıyoruz. Ankaralı sanayicinin, tüccarın, bürokratın zamanı çok kıymetli. Bunun için çok çalıştık, başardık. Bu anlamda bugün bizim için çok önemli. Hayırlı olsun. Ankara'dan yurt dışına uçuşların destinasyon sayısı artarak devam edebilmesi için ATO olarak çalışmalar sürdüreceğiz. Yeni açılan hatlarda uçuşların devam edebilmesi ve bu hatlara yenilerinin eklenebilmesi için tüm Ankara ve çevre illerin de uçuşlara sahip çıkması çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Ankaralıları, Ankara'ya sahip çıkmaya davet ediyorum"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de Ankara'nın ticari ve sosyal hayatının gelişmesi açısından yurt dışına direkt uçuşların son derece önemli olduğunu söyledi. Özdebir, Ankara'da 1,5 milyon kayıtlı istihdamın yaklaşık 300 bininin kamu kurumlarında çalıştığını, Ankara'nın büyümesinin devam edeceğini belirterek, "Ankara iş dünyasının önemli bir hub'ı olmuş vaziyette. Bu hub'ın, dünyanın başka hublarıyla birleşmesine bugün şahit oluyoruz. Bu seferlere yeni destinasyonların ekleneceğine inanıyorum. Ankaralılara burada görev düşüyor. Ankaralılar, seyahat planlarını yaparken buradan uçmaya önem vermeleri lazım ki bu hatlar artarak devam etsin. Ankaralıları, Ankara'ya sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"Paris'e haftada iki gün uçuş"

TAV Esenboğa Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Nuray Demirer de Ankara'dan direkt uçuşların artmasını isteyerek, Türkiye'nin başkentinin, dünyanın bütün başkentleriyle bağlanması için hedeflerinin bulunduğunu, Esenboğa Havalimanı'nın da buna müsait olduğunu söyledi. Ankara-Paris uçuşlarının Salı ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün karşılıklı gerçekleşeceğini belirten Demirer, "Esenboğa Havalimanı'ndan, yurt içinde 36 ve yurt dışında 18 ülkede 33 destinasyona direkt uçuşlarla bağlanıyoruz. Esenboğa Havalimanı, 2017 yılının 9 ayında bir önceki yıla göre yolcu sayısını yüzde 36 artırdı, 2016'da 13 milyon 200 bin yolcuya, 95 bin 500 uçuşa ev sahipliği yaptı" dedi.

"Yolcular direkt uçuştan memnun kaldı"

ATO Başkanı Baran, Ankara-Paris seferinin ilkine katılan yolcularla sohbet etti. Aralarında Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Aslin Savran Özek'in de bulunduğu yolcular direkt uçuştan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bütün günümüz yerine dört saatimiz yolda geçecek. Biz çok mutlu olduk. İnşallah bu uçuşlar kaldırılmaz" dedi.

"İlk uçuşa uçaklı pasta"

Ankara-Paris seferlerinin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende ATO Başkanı Baran ve diğer katılımcılar üzerinde Anıtkabir, Atakule ve THY uçağı ile Eyfel Kulesi'nin bulunduğu pastayı kesti. Türkiye ve Fransa'nın başkentlerini birbirine bağlayan seferleri kutlamak için yolcular ve kabin ekibi çiçekler ile uğurlandı. Uçak aprondan çıkarken uluslararası uçuş geleneklerine uygun biçimde iki itfaiye aracının fışkırttığı suyun altından geçti.

Törene Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Murat Soylu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkan Yardımcıları Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ülkü Karakuş ve Ziya Kemal Gazioğlu, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, THY Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçi ve THY Ankara İstasyon Başmüdürü Hasan Canverdi katıldı.

Yazarlar