SON DAKİKA
Tarih : 2019.01.26 12:59:26

Antalya Havalimanı’nda Fırtına Nedeniyle Otobüs Devrildi

ANTALYA'da kıyının yaklaşık 1 kilometre açığında çıkan hortum cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Hortum, Antalya Havalimanı'nda da etkili oldu. Hortum nedeniyle; iki otobüs, bir minibüs ve iki merdiven devrildi. Bir uçak ve bir polis helikopterinin pervanesinde hasar meydana geldi. Yaralanan 12 kişi hastaneye kaldırıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Vatandaşlardan ricam, meteorolojik uyarıları dikkate alsınlar. Bu uyarılar ölçüsünde dışarıya çıksınlar." uyarısında bulundu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı açıklarında sabah saatlerinde dev bir hortum oluştu. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta oluştuğu görülen hortum kısa sürede büyüyüp, ilerlemeye devam etti. Deniz yüzeyinde suları savurarak yoluna devam eden hortumu barınaktaki balıkçılar cep telefonlarıyla görüntüledi.
 
ANTALYA HAVALİMANI'NDA HORTUM
 
Antalya Havalimanı'nda meydana gelen hortum nedeniyle; iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrildi. İki uçak ve bir polis helikopterinde de hasar meydana geldi. Hortum nedeniyle yaşanan kazada 12 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da yaşamı felç eden fırtınayla ilgili şu bilgileri paylaştı. 
 
"Biz de şu anda havaalanındayız. Sabah 11 sıralarında oluşan hortum nedeniyle, iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrilmesi meydana geldi. İki uçakta hasar var, bir polis helikopterimizin pervanesinde hasar var. Şu ana kadar 12 yaralımız hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikeleri yok. Şu anda havaalanı, hava trafiğine açık. Havaalanındaki hasarları hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Direkler yıkıldı, buradaki araç gereçte hasarımız var.
 
"VATANDAŞLAR VALİLİK SİTESİNİ TAKİP ETSİN"
 
Vatandaşlarımıza özellikle uyarıda bulunmak istiyoruz. Meteoroloji'nin uyarılarını Antalya Valiliği ve sosyal medyadan veriyoruz. Vatandaşlarımızın Valilik sitesini takip etmelerini, hortum tehlikelerine karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını arzu ediyoruz ki mal ve can kaybı olmadan bu süreçleri yürütelim.
 
BUSE ACAR'I ARAMA ÇALIŞMALARI...
 
 
 
Buse'yi arama çalışmamız devam ediyor. Şu ana kadar bulabilmiş değiliz. Hem helikopterle, hem dalgıçla aramamız devam ediyor. Hortum nehre değil de karada başka bir yere taşıdı mı endişesi de oluştu. Arama tarama çalışmalarına başladık. Kızımızın eşyalarına ulaşmamız olmamıza rağmen, kızımıza ulaşamaıdk.
 
Antalya merkezden Antalya'nın doğusundaki ilçelere kaydı yağış. Ama yarın da sağanak yağışların bölgede devam edeceğiyle ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün uyarısı var. Biz de vatandaşlarımıza iletiyoruz. Hepimiz, milletimize geçmiş olsun."
ANTALYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı Antalya Havalimanı'nda apronlarda yolcu transferi sağlayan otobüslerden biri devrildi. Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 10 yaralı var." dedi.
 
Vali Karaloğlu, kentte şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğunu söyledi. Antalya Havalimanı'nda hasar oluştuğunu aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti: 
"Aprondaki uçaklara yolcu taşımakta kullanılan merdivenlerden biri ve bir otobüs devrildi. Polis helikopterlerinden birinde ve bir uçakta hasar var.
Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 10 yaralı var. Vatandaşlardan ricam, meteorolojik uyarıları dikkate alsınlar. Bu uyarılar ölçüsünde dışarıya çıksınlar. Uyarılar dışında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyoruz."
 
ANTALYA'DA YAŞAM FELÇ OLDU
 
 
 
Antalya'da geçen çarşamba günü başlayan ve dün gece etkisini iyice artıran kuvvetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentin birçok noktasında fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Çöp konteynerleri ve tabelalar yola savruldu. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin zarar görmesi nedeniyle birçok bölgeye enerji verilemiyor.
 
KUMLUCA'DA YİNE HORTUM
 
Fırtınayla birlikte Kumluca'nın Salur Mahallesi'nde hortum çıktı. Hortum, seraların yanı sıra işçilerin kaldığı konteynerleri savurdu. Hortum nedeniyle Kumluca'da Suriyeli anne ve baba ile 3 çocuğu yaralandı. Finike ilçesinde de hortum oluştu. Denizde oluşan hortum bir süre karada ilerledikten sonra etkisini yitirdi. Antalya kent merkezinde de hortum oluştu. Konyaaltı ilçesi Balıkçı barınağı mevkisinde iki noktada hortum oluştu. Hortumlar karaya ulaşmadan etkisini yitirdi.
 
HAVALİMANINDA DA HORTUM OTOBÜSÜ DEVİRDİ
 
Muratpaşa ilçesi Lara sahilinde de hortum oluştu. Denizde başlayan hortum karada ilerleyerek seralara zarar verdi. Kırcami bölgesindeki çok sayıda sera hortum nedeniyle hasar gördü. Kent merkezinde hortumun görüldüğü diğer bir nokta ise Antalya Havalimanı çevresi oldu. Antalya Havalimanı'nda bir otobüs şiddetli fırtınadan devrildi. Güzeloba Mahallesi'nde oluşan hortum havalimanına kadar ilerledikten sonra etkisini kaybetti. Hortumun geçtiği noktalarda ağaçlar devrildi, tabelalar uçtu, enerji nakil hatları zarar gördü.
 
DOLU YAĞDI, TRAFİK KİLİTLENDİ
 
Kuvvetli yağış ve fırtına kent merkezinde trafiği de olumsuz etkiledi. Yağmurun zaman zaman yerini dolu yağışına bırakması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. 100. Yıl Bulvarı, Yener Ulusoy Caddesi, Güllük ve Konyaaltı caddelerinde görüş mesafesinin kaybolması nedeniyle sürücüler ilerleyemedi ve durmak zorunda kaldı. Yağış nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı kaza da meydana geldi. Kentin ana bulvarı 100. Yıl'da ağaçlar yola devrildi ve ulaşım güçlükle sağlanıyor.
 
CAMİ MİNARESİ YIKILDI
 
Kent merkezinde saatteki hızı 103 kilometreye ulaşan rüzgar, Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'nde bir caminin minaresinin yıkılmasına neden oldu. Minarenin devrilen parçaları nedeniyle caminin bazı camları kırıldı, çevresindeki ağaçlar ve oturma alanları zarar gördü.
 
Kuvvetli rüzgar denizde ise dev dalgaların oluşturdu. Konyaaltı sahilinde oluşan dalgaların boyu 5- 7 metreye ulaştı. Falezlere çarpan dalgaların boyu ise 20- 30 metreyi buldu.
 
RÜZGAR HIZI 103 KİLOMETRE
 
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Antalya kent merkezine son 24 saatte metrekareye 90 kilogram, Kemer ilçesine 111 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada, kent merkezindeki rüzgar hızının saatte 103 kilometreye ulaştığı vurgulanırken; rüzgar hızının Kemer'de 96, Aksu'da 91 ve Serik'te ise 88 kilometre olduğu belirtildi.
 
METEOROLOJİ'DEN FIRTINA VE KAR UYARISI
 
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Antalya'nın doğu ilçelerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Bugün saat 06.00 sıralarında başlayan yağışın, 27 Ocak Pazar günü saat 06.00'ya kadar devam edeceği kaydedildi. Kent merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli yağmurla birlikte fırtınanın etkili olacağı kaydedilen açıklamada, rüzgarın güney yönünden saatte 70 ila 100 kilometre hızla eseceği vurgulandı. Açıklamada vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, soba zehirlenmesi ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olmaları istendi.
 
 

Yazarlar