SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.04 13:36:18

Antalya Uçağını Birbirine Katan Yolcu Sessizliğini Bozdu

Jet2 Havayolları'na ait Manchester-Antalya seferini gerçekleştiren uçakta geçtiğimiz günlerde gergin dakikalar yaşandı. Bebek ağlamasına dayanamayarak yolcular ile uçuş görevlilerine saldıran ve uçağın seferini aksatarak Viyana’ya inmesine sebep olan İngiliz yolcu ilk kez konuştu. Catherine Bush adlı yolcunun sözleri, havada yaşanan panik anlarına farklı bir bakış açısı getirdi.

Catherine Bush isimli kadın yolcu geçtiğimiz hafta Jet2 Havayolları'na ait Manchester-Antalya seferini gerçekleştiren uçakta sergilediği tavırlar sebebiyle uçağın Avusturya’nın başkenti Viyana’ya acil iniş yapmasına sebep olmuştu. Yaşananların ardından havayolu şirketi, uçakta bulunan tüm yolculara bilgilendirme mesajı atarak özür dilemiş, sıkıntılı yolcu uçaktan indirildikten sonra sefer devam etmişti.

Jet2, Catherine Bush isimli yolcunun kara listeye aldığını ve bir daha bilet satılmayacağını açıklamış, ayrıca sorun çıkaran yolcuya 5 bin pound para cezası kesmişti. Tüm yaşananlarda başrol oynayan öfkeli genç kadın ise ilk kez konuştu.

ÖZÜR DİLEYEREK HER ŞEYİ ANLATTI

Jet2 şirketine attığı uzun e-postayı basınla paylaşan Catherine Bush, tüm yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ve utandığını belirtti. Bush, “Uçaktaki personelden ve yolculardan sebep olduğum rahatsızlık için tüm kalbimle özür diliyorum” dedi.Uçuş esnasında sarhoş olduğunu kabul eden Bush, reçeteli ilaçları yanında olmadığı için alkol aldığını söyledi. Genç kadın, “Reçeteli ilaçlarım yanımda değildi ve ben de sinirlerimi yatıştırmak için alkol kullandım" açıklamasını yaptı. Uçağın kapısını açmaya çalıştığı ve bazı yolculara şiddet uyguladığı yönündeki iddiaları da reddetti. Ruhsal sorunlar yaşadığını belirten Bush, anksiyete, depresyon ve kişilik bozukluğundan muzdarip olduğunu söyledi. Genç kadın, “Tüm bunlar olanları haklı çıkaracak mazeretler değil ve yaptıklarımın sonuçlarına katlanacağım. Tüm sorumluluğu üstleniyorum" ifadelerini kullandı. Tedavi sürecinin devam ettiğini söyleyen Bush, “Normalde ilaç kullanıyordum ama ne yazık ki doktorum reçetemi hazırlamakta geç kaldı. Ben de bu sebeple ilaçlarım olmadan yolculuğa çıkmaya karar verdim" dedi.

'YALNIZ UÇMAK HATAYDI'

Daha önce hiç yalnız uçmadığını belirten Bush, bunun bir hata olduğunu söyledi. Catherine Bush, “Normalde o gün bir arkadaşımla birlikte olacaktık ama arkadaşım Covid’e yakalandı ve uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. Sonra tek başına gitmeye karar verdim ve bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anladım” dedi ve uçuş öncesinde stres seviyesinin bu sebeple de yüksek olduğunu vurguladı.

Tüm bu yaşananlar sonucunda kontrolünü kaybettiğini söyleyen Bush, “Kontrolümü kaybettikten sonra uçuş görevlileri bana müdahale etmek istediler ama o sırada çoktan öfkem beni yenmişti. Yolcuların bana karşı olan tavrı da durumu iyice kötüleştirdi" diyerek duygularını dile getirdi. Kabin görevlilerinin sarhoş olduğunu fark etmesinin ardından alkol servis etmeyi durdurduğunu ileten Catherine Bush, “Haklı olarak bana alkol getirmeyi bıraktılar ama daha sonra su ve yemek istediğimde de bir şey getirilmedi. Sadece içinde bulunduğum ruh halinden kurtulmak istemiştim. Uçağın kapılarını açmaya çalışmadım ve kimsenin hayatını tehlikeye atmadım" dedi.

'İNTİHARA MEYİLLİ HİSSEDİYORUM'

Yaşananların çok üzücü olduğunu tekrarlayan Bush, kabin ekibinin kendisini tutmaya çalışmasıyla birlikte geçmişte yaşadığı travmanın tetiklendiğini ve işlerin daha da kötü hale geldiğini söyledi. Bush, "Personel beni sakinleştirmek için kollarımdan tutuyorlardı ama ne yazık ki farkında olmadan benim yaşadığım bir ilişkiden kalan travmamı tetiklediler. O uçuşta kimseye elimi sürmedim, hiçbir yolcuya veya personele fiziksel olarak zarar vermedim" vurgusunu yaptı. Psikolojik sorunları sebebiyle günlük hayatını idame ettirmekte zorlandığını belirten genç kadın, “Birçok insanın kolayca yapabildiği şeyleri psikolojik sorunlarım sebebiyle yapmakta zorluk yaşıyorum. Bu durum yaptıklarımı haklı çıkarmaz ama olayla alakalı görüntüler yayılınca sosyal medyada insanlar beni linç ettiler. Tüm bu yaşananlar beni tekrar intihara meyilli hale getirdi" diye yazdı.

HER ŞEY BEBEK AĞLAMASIYLA BAŞLAMIŞTI

Yaklaşık 4.5 saat süren yolculuğun yarısında kontrolünü kaybeden ve taşkınlık yaratan Catherine Bush'un uçakta bulunan bazı yolculara tokat attığı ve kabin ekibinin üzerine yürüdüğü öne sürülmüştü. Uçakta bulunanlar olay esnasında büyük bir endişe yaşarken, taşkınlık yaratan yolcunun bebek ağlamasına sinirlendiği ve bunun üzerine uçaktakilere saldırmaya başladığı iddia edilmişti.

 

Kaynak: MİLLİYET

Yazarlar