SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.15 10:23:52

Antonov 5 Yılda 70 Uçak Üretecek

Ukrayna Devlet Savunma Sanayi işletmesi Ukroboronprom’a bağlı olarak Antonov şirketi, önümüzdeki 5 yıl içinde en az 70 uçak üretmeyi planlıyor.
 
Ukroboronprom Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, ilgili planları öngören şirketin pazarlama planı uzmanların değerlendirmelerine, bağımsız uzmanların ve önde gelen şirketlerin tahminlerine dayanıyor.
 
Söz konusu plan, perspektifli piyasaları dikkate alıyor ve ortaklarla mevcut anlaşmaların hacmine dayanıyor.
 
Açıklamada, “Pazarlama planına göre, dünyadaki orta nakliye uçakları piyasası önümüzdeki 15 yıl içinde 900 uçak olarak değerlendiriliyor. Bundan dolayı Antonov şirketi, 5 yıl için 20 AN-178 uçağını BDT, Asya ve Afrika ülkeleri, ayrıca Türkiye’deki müşterilerine sağlamayı planlıyor. Bunun dışında Antonov, bölgesel yolcu uçakları piyasasına dönmeyi planlıyor” denildi.
 
Daha önce Ukrayna Devlet Savunma Sanayi işletmesi olan Ukroboronprom’a bağlı olduğu iki yıl içinde uçak üreticisi Antonov şirketinin gelirini 4 kat arttırdığı bildirilmişti.
 
Ukroboronprom’a bağlandıktan sonra 1,5 yıl içinde Antonov, Rusya’da üretilen parçaların kullanılmadığı ilk Ukrayna uçağı An-132D uçağını üretti.

 

Yazarlar