SON DAKİKA
Tarih : 2018.11.03 21:47:57

Artık Uçakta Kiminle Yolculuk Ettiğinizi Bileceksiniz

Günlük hayatı kolaylaştıran ve günlük rutinin pek çok karmaşıklığını birkaç tuşa dokunarak çözme basitliğine indiren uygulamalara bir yenisi daha eklendi: Havaref.com. Üstelik bu uygulamayı bir Türk yazılımcı geliştirdi. Havaref ile artık uçak yolculuğu yapacaklar, önceden kimlerle aynı uçakta olacağını bilecek.

Ayrıca uygulama, yolcuklukta zorlanan engelli veya yaşlılar ile fazla bagajı olanlara da kolaylıklar sunuyor. Türk girişimci Aydın Uçar tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen Havaref.com uygulaması sayesinde uçak yolculuğu yapacak kişiler önceden aynı uçakta kimlerle uçabileceğini görebiliyor, yolcuklukta zorlanan engelli veya yaşlılar için refakatçi bulunabiliyor.

Uçar, "Zaman zaman insanlar yaşlı annesini, babasını veya engelli bir yakınını bir yere göndermek veya bir yerden getirmek için onlarla uçak yolculuğu yapıp geri dönmek zorunda kalıyor. Ya da fazla kargosu olanlar çok sıkıntı yaşayabiliyor. Bu ve benzeri durumlarda aynı uçakta yolculuk yapacak olan ve sisteme kayıt olan diğer yolcuları görebiliyor, onlarla iletişime geçebiliyorsunuz." dedi. 'Uygulama dünyada bir ilk ve ek gelir imkanı sunuyor' Uçar, bu uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli iznin alındığını, görüştükleri havayolu şirketlerinin uygulamaya çok sıcak baktıklarını belirterek, ayrıca marka başvurularının onaylandığını ve telif hakkının alındığını söyledi.

Yolcuların Havaref uygulaması sayesinde uçuş öncesi aynı uçaktaki kişilerden sisteme kayıt olanlarla iletişim kurabileceğini dile getiren Uçar, kişisel iletişim bilgilerinin tamamen saklı olduğunu, yolcuların kendileri bu bilgileri vermedikçe sistem üzerinden ulaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Uçar, "Ek gelir kazanmak, gider paylaşımı yapmak, iş tecrübesi edinmek, birine iyilik yapmak, uçuş ve havaalanı kurallarını bilmeyenlere yardımcı olmak, refakatçi bulmak veya yolculukta zorlananlara refakat etmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Ayrıca fazla bagajı olanlar uygun ücretle bagajını verebiliyor" ifadelerini kullandı.

Yazarlar