SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.25 00:12:22

Askeri Havacılık Alanında Çığır Açacak

Türkiye ile Gürcistan arasında askeri havacılık alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve bu yönde ortak bir işletme kurulması konularını görüşmek üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) heyetinin Gürcistan’a geldiği bildirildi.

TUSAŞ yetkilileri Gürcistan’a ait TAM TBİLAVİAMŞENİ AŞ tesislerinde incelemede bulundu. Gürcistan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile TUSAŞ Uçak Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Doğan’ın, başkent Tiflis’te Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Zurab Azaraşvili tarafından kabul edildiği belirtildi.

TUSAŞ YETKİLİLERİNDEN TESİSLERE ZİYARET

Açıklamada, Kotil ile Doğan’ın, Gürcistan ziyareti çerçevesinde Azaraşvili’yle birlikte Gürcistan’da savaş uçaklarını üreten TAM TBİLAVİAMŞENİ AŞ’ye ait sanayi tesislerinde incelemelerde bulundukları bilgisi verildi.

ORTAK BİR İŞLETME KURULACAK

Görüşmelerde, Türkiye ile Gürcistan arasında askeri havacılık alanında iş birliğinin geliştirilmesi konularının ele alındığı kaydedilen açıklamada, “Görüşmede taraflar, Gürcistan ve Türkiye arasındaki iş birliği ile askeri havacılık endüstrisini geliştirmeyi amaçlayan ortak bir işletme kurmayı ve gelecek planlarını görüştü.” ifadesi yer aldı.

Yazarlar