SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.20 11:59:44

Atatürk Havalimanı Fuar Merkezi Olacak

Yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabı 29 Ekim 2018 yılında faaliyete girdiğinde tarifeli uçuşlara kapatılması beklenen Atatürk Havalimanı’nın akibetinin ne olacağı ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni bir açıklama daha yaptı.Bakan Arslan, “Atatürk Havalimanı hizmet vermeyecek ancak biz tesisleri fuar merkezleri olarak kullanacağız, yapılaşmaya hizmet vermeyeceğiz. Küçük uçaklara hizmet verecek. İstanbullulara nefes aldıracak bir yer haline gelecek” dedi.
 
Dört etapta tamamlanması planlanan İstanbul Yeni Havalimanın ilk etabının 29 Ekim 2018’de açılması hedefleniyor. Dünyanın en büyük havalimanı olacak 150 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Yeni Havalimanı’nda inşaat çalışmalarının yüzde 55’i tamamlanırken asansör ve körüklerin montajı da yapılıyor.İstanbul Yeni Havalimanı hizmete girdiğinde Atatürk Havalimanı’nın akibetinin ne olacağı ile ilgili Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan yeni bir açıklama daha geldi.
 
“KÜÇÜK UÇAKLARA HİZMET VERECEK”
 
Katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki yıl şubat aylarında İstanbul Yeni Havalimanı’na uçak indirebilir hale geleceklerini belirten Bakan Arslan,”Ama 29 Ekim 2018’de 90 milyon yolcuya hizmet eden ilk kısmı açmış olacağız. Sabiha Gökçen hizmet vermeye devam edecek. Atatürk Havalimanı hizmet vermeyecek ancak biz tesisleri fuar merkezleri olarak kullanacağız, yapılaşmaya hizmet vermeyeceğiz. Küçük uçaklara hizmet verecek. İstanbullulara nefes aldıracak bir yer haline gelecek” dedi.
 
YILIN İLK YARISINDA AHL’DE YOLCU KAYBI YÜZDE 2
 
Bu arada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre yolcu kaybı yüzde 2 oldu.Bu yıl Ocak-Haziran döneminde iç hatlarda yüzde 4,dış hatlarda ise yüzde 1 kaybın yaşandığı Atatürk Havalimanı’nda 28 milyon 685 bin yolcu geçiş yaptı.Bu yolcuların 19 milyon 683 bin 909’u dış hat yolcularından oluştu.
 
 

Yazarlar